Archieven

Dit bericht is 1176 keer gelezen

(Foto: Zorgpartners)

(Foto: Zorgpartners)

LEKKERKERK – Zorgpartners Midden-Holland gaat de komende jaren drie verpleeghuizen in de regio Midden-Holland renoveren. Het betreft Floravita in Boskoop, Souburgh in Waddinxveen en De Breeje Hendrick in Lekkerkerk. Om de bewoners tijdelijk op te vangen, wordt semipermanente huisvesting gerealiseerd in Gouda. De verbouwing van De Breeje Hendrick zal naar verwachting in 2023 van start gaan.

“Er zijn steeds meer cliënten met een zwaardere zorgvraag. De Breeje Hendrick moet aangepast worden aan de behoefte van deze cliënten”, legt een woordvoerder van Zorgpartners Midden-Holland uit. “Zo moeten de tweepersoons appartementen omgebouwd worden naar eenpersoonsappartementen. Dit zorgt voor meer privacy, meer rust op de eigen kamer en voldoende ruimte om complexe zorg te bieden. Door de renovatie kan De Breeje Hendrick de zwaardere verpleeghuiszorg blijven bieden in een aangename woonomgeving met kwaliteit van leven voor cliënten.”

Voorkomen opnamestop
Gezien de grote vraag naar verpleeghuiszorg in de regio Midden-Holland, vindt Zorgpartners het niet wenselijk om de bewoners van de verschillende huizen tijdelijk in andere locaties van Zorgpartners te laten wonen. Dat zou een regionale opnamestop tot gevolg hebben en dat wil Zorgpartners voorkomen. Daarom heeft Zorgpartners het voornemen om semipermanente huisvesting in Gouda te realiseren.

Op één locatie bij elkaar
Deze woonvorm maakt het mogelijk om 100 cliënten tijdelijk te huisvesten, waardoor de bewoners en medewerkers op één locatie bij elkaar kunnen blijven. De semipermanente huisvesting is een oplossing voor een langere periode om de verbouwingen van drie Zorgpartners locaties over vijf à zes jaar uit te voeren.

“Landelijk zijn er veel zorginstellingen die voor semipermanente huisvesting kiezen voor de tijdelijke opvang van bewoners. Het sluit aan bij de eisen die Zorgpartners stelt aan een aangename woonomgeving die kwaliteit van leven biedt.” De semipermanente huisvesting in Gouda wordt laagbouw met twee verdiepingen en een lift. Cliënten verblijven net als in de huidige verpleeghuizen in kleinschalige woonvormen met huiskamers. De appartementen zijn ruim en met eigen sanitair.

breejehendrick

Een impressie van de semipermanente huisvesting in Gouda.

Dit bericht is 1176 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief