Archieven

Dit bericht is 3922 keer gelezen

LEKKERKERK – Lekkerkerk moet een dorpshuis krijgen. Drie verenigingen in het dorp hebben de handen ineengeslagen om dit streven te realiseren. Het zijn Vrouwen van Nu, ‘t Regiokoor en Bridgeclub Lekkerkerk.

Jan van Arendonk (71) maakt namens laatstgenoemde deel uit van de Dorpshuis-initiatiefgroep, die wordt gecoördineerd door Fred Wink. Vrijdagmiddag kwam Arendonk aan het woord in de Infoshow van RTV Krimpenerwaard. “Lekkerkerk is enige kern van Krimpenerwaard, die geen eigen dorpshuis of iets dergelijks heeft. We zaten altijd in zaal Amicitia. Dat huurden we van de gemeente, die het vervolgens weer huurde van eigenaar Ad Scheer. Die  is inmiddels ook al rond de zestig en zal eens stoppen met zijn bezigheden in Amicitia. En dan? We hebben nu dus gewoon een dorpshuis nodig.”

De slogan ‘Op Lekkerkerk gebeurt ‘t” kan volgens Arendonk beter vervangen worden door ‘gebeurde het’. “Oudere inwoners hebben hier dikwijls hun partner leren kennen in de Shop of in de Groote Boer. Daar werd gedanst op zaterdag- en zondagavond. Dat was de kern van het dorp, daar gebeurde het. Zoiets hebben we nu ook weer nodig”, aldus de ondernemer in ruste.

In een dorpshuis gebeurt veel, weet Arendonk. “Denk aan Koningsdag, Sinterklaas, maar ook bijvoorbeeld toneeluitvoeringen. Dus niet alleen voor ons als verenigingen, maar ook om het in het dorp gewoon gezellig te houden, van alles te organiseren. Kortom, alles bij elkaar, met een stukje commercie erbij om het rendabel te houden. Denk aan een bedrijven die er feestavonden voor het personeel geven. Die moeten er ook terecht kunnen. De verenigingen in het dorp die we hebben aangeschreven, staan er in ieder geval allemaal positief tegenover. ”

Er zijn wat de initiatiefnemers betreft twee locaties die hiervoor in aanmerking komen: Amicitia of eventueel het gemeentekantoor. Arendonk: “En anders moet er gebouwd worden.” De groep heeft inmiddels verschillende keren overleg gevoerd met de gemeente Krimpenerwaard. “Daar is nog niet zoveel uitgekomen”, moet Arendonk spijtig vaststellen. “De bal ligt nu bij hen, maar ze zijn het er over eens dat er in Lekkerkerk ook wat hoort. Over het hoe en wat, wordt nu een rapport geschreven. Dat kan wel even duren, dat gaat zo bij overheden, dus afwachten maar.”

Luister hieronder naar het gesprek met Jan van Arendonk.

Jan van Arendonk     

Dit bericht is 3922 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief