Archieven

Dit bericht is 3187 keer gelezen

REGIO – Na vijftien jaar wordt de komende weken de provinciale weg tussen Lopik en Schoonhoven opnieuw geasfalteerd. Hoog tijd volgens de meeste weggebruikers; ‘als je geen last hebt van wagenziekte, dan is de kans groot dat je dit op dat weggedeelte wel krijgt.’

“De hobbels in de weg ontstaan doordat de weg loopt over voormalige sloten. Vanwege het veen en klei in de ondergrond zakt alles ongelijkmatig”, legt Clara van Foreest uit. Zij is werkzaam als communicatieadviseur Wegen en Mobiliteit bij de Provincie Utrecht. “Hierdoor ontstaan oneffenheden die alleen opgelost worden als we de weg helemaal uitbreken en opnieuw aanleggen. Dat is onbetaalbaar en is nu niet de keuze om dat te doen.” De klachten van de weggebruikers in de afgelopen jaren zijn haar bekend. Echter hanteert de provincie in haar beleid om de vijftien jaar groot onderhoud, tenzij de weg gevaarlijke situaties oplevert.

De afgelopen weken is gestart met het verstevigen van de parallelweg ( fietspad). Dit gebeurt met zogenaamde graskeien. Maandag 13 juni is dit afgerond en kunnen fietsers en brommers weer gebruik daarvan maken. Verkeersregelaars zijn continu aanwezig omdat bussen en hulpdiensten komende tijd ook over de parallelweg  rijden.

Blijf op de hoogte
Tot en met zaterdag 9 juli wordt iedere dag van ‘s morgens vijf tot ‘s avonds elf uur gewerkt door aannemer KWS Infra. Continue zijn zo’n honderd werknemers betrokken bij het project. Carla realiseert zich dat veel mensen de lokale wegen opzoeken om op plaats van bestemming te komen. “Mijn advies is om dit niet te doen. “Houdt je aan de omleidingsroute, het is niet fijn voor de bewoners van de lokale wegen”, maakt ze duidelijk. “Download de ‘bouwapp’ van KWS. Zoek op onderhoud N210 en blijf op de hoogte van allerlaatste ontwikkelingen. Het is een interactieve app waarbij ook direct contact mogelijk is met de aannemer.”

Het onderhoud aan de N210, M.A. Reinaldaweg tussen Schoonhoven en Lopik is van maandag 13 juni tot en met zaterdag 9 juli. Verkeersomleiding is aangegeven. Blijf op de hoogte via de app of raadpleeg de website van de Provincie Utrecht. Onvoorziene omstandigheden kunnen leiden tot aanpassing van de planning. 

Dit bericht is 3187 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief