Archieven

Dit bericht is 629 keer gelezen

verkeer2LEKKERKERK – Wim Sijbers maakt zich er al een tijdje druk om en inmiddels vindt hij het hoog tijd om in actie te komen. “De verkeersveiligheid in het centrum van Lekkerkerk laat veel te wensen over”, vindt hij. Met name weggebruikers die afhankelijk zijn van een rollator of scootmobiel hebben nauwelijks ruimte om de winkels te bereiken.

Een jaar of vier geleden zijn de Kerkweg ter hoogte van het winkelcentrum en het Raadhuisplein opnieuw ingericht en opgedeeld in een rijbaan met aan weerszijden stroken waar voetgangers gebruik van mogen maken en auto’s kunnen parkeren. En daar zit het probleem. Veel automobilisten parkeren hun voertuig zodanig dat er tussen de gevels van de winkels en de auto’s nauwelijks ruimte overblijft om tussendoor te lopen, zeker niet als je afhankelijk bent van een rollator of scootmobiel.

De auto’s staan bovendien vaak zo dicht naast elkaar dat een oversteek naar de andere kant van de rijbaan bijna niet mogelijk is. Ook fietsers hebben daar last van. Ze kunnen nergens tussendoor om de weg te kunnen bereiken. Het is worstelen tussen het blik door met grote kans op schade aan eigen of andermans eigendom. Nergens is een gemarkeerde oversteekplaats waar het wandelend publiek de ruimte krijgt over te steken. “Ik ken een paar dorpsgenoten die afhankelijk zijn van een blindengeleidehond en die beesten raken tussen al die auto’s letterlijk de weg kwijt waardoor ze hun baasje de juiste route niet meer kunnen wijzen”, vertelt Wim.

verkeer1

Hij besloot het er niet bij te willen laten en begon een handtekeningenactie. Inmiddels hebben ruim 180 dorpsgenoten zijn mening dat er iets moet gebeuren onderschreven. “Zodra ik 200 handtekeningen heb vraag ik te mogen inspreken bij de commissie van de gemeenteraad die over dit soort aangelegenheden gaat.” Hij wil bij die gelegenheid het probleem nader toelichten en meteen een passende oplossing aandragen. Een duidelijk zichtbare scheidslijn tussen het gedeelte voor voetgangers en de parkeergelegenheid in combinatie met een gemarkeerde oversteekplaats is in zijn ogen een afdoende maatregel. Dat hoeft niet veel te kosten en zal de situatie aanzienlijk verbeteren.

Terwijl Wim Sijbers zijn verhaal doet tegen RTV Krimpenerwaard passeren twee dames ieder achter een rollator. Zij onderschrijven zijn zorgen en vertellen dat zij hun handtekening al hebben gezet. “Iedere keer als we hier boodschappen gaan doen moeten we tussen de geparkeerde auto’s door laveren. Dat valt niet altijd mee!”

Iedereen die het eens is met de visie van Wim Sijbers en de verkeerssituatie op het winkelcentrum van Lekkerkerk wil helpen verbeteren, kan zijn of haar handtekening hier kwijt.

Dit bericht is 629 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op ‘Verkeerssituatie centrum Lekkerkerk erg onveilig’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief