Archieven

Dit bericht is 980 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Op donderdag 29 september kiezen de gemeentes Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel voor 2023 – 2024 hun nieuwe polderdichter. De verkiezingsavond vindt plaats in het Grand Café van Theater Concordia in Haastrecht. 

De jury wordt gevormd door: Hanneke Leroux (oud stadsdichter Gouda), Cindy Snoeck (polderdichter Krimpenerwaard 2012 – 2013) en Isabella Dijkgraaf (beleidsmedewerker gemeente Krimpenerwaard).

Deelnemende dichters zijn: Isabel Madelief, Alje Bosma, Joop van Dommelen, Jorris Hoste en Daniel Kelder.

Het belooft een mooie avond te worden en een spannende strijd. Daarbij let de jury erop dat de nieuwe polderdichter op een eigen dichterlijke manier beschrijft wat hem raakt in het landschap, in het dagelijkse reilen en zeilen of in de politiek in de polder. Ook vindt men het belangrijk dat hij zijn poëzie op een aansprekende manier over het voetlicht kan brengen.

Minimaal vijf keer per jaar zal de polderdichter een nieuw gedicht schrijven en voordragen bij een publieke bijeenkomst. De gedichten worden gepubliceerd op de Facebookpagina Polderdichter Krimpenerwaard.

De verkiezing vindt plaats voor de 8e keer. Eerdere polderdichters waren Ella van Vliet, Corrie Groeneveld, Cindy Snoeck, Corie Grootendorst, Roel Botter en Julia van Ipenburg.

Op deze avond zal ook afscheid genomen worden van de huidige polderdichter Teus Stouthart. De organisatie van de polderdichter Krimpenerwaard is in handen van kunstenaarsvereniging Krimpener Kunstwaard. Ga voor actuele informatie over de verkiezingsavond naar www.kunstwaard.nl

Van de verkiezing in 2020 waarin Teus Stouthart werd gekozen maakte RTV Krimpenerwaard een reportage.

Dit bericht is 980 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief