Archieven

Dit bericht is 884 keer gelezen

SCHOONHOVEN – In de periode tussen 1 november en 1 december van dit jaar kunnen namen ingediend worden van personen of organisaties van wie men vindt dat hij/zij de titel Schoonhovenaar van het Jaar 2021 verdient. Mensen of organisaties die zich op een bijzondere wijze hebben ingezet voor de stad Schoonhoven. De verkiezing borduurt voort op de voormalige benoeming tot Ereburger of Ambassadeur van de Zilverstad.

Oud-burgemeester van Schoonhoven en voormalig voorzitter van Schoonhoven Partners Dick de Cloe maakte zich warm om de verkiezing met bijbehorende eresleutel van de Zilverstad nieuw leven in te blazen. De Cloe: “Zilverstad word je niet zomaar, daar zijn zeven eeuwen van ontwikkeling aan vooraf gegaan. Eeuwen waarin inwoners zich hebben ingezet voor de ontwikkeling van de stad. En nog steeds geldt dat iedereen die zich hiervoor inzet, een pluim verdient. Maar soms is een hele carrière of een heel leven met de ontwikkeling van de Zilverstad verweven. Die mensen en organisaties, die zich op een extra bijzondere wijze warm maken voor de gemeenschap, worden gewaardeerd met de titel Schoonhovenaar van het Jaar.” De Cloe is voorzitter van de onafhankelijk jury die verantwoordelijk is voor de benoeming.

Sleutel van de Zilverstad
De Schoonhovenaar van het jaar mag zich houder van de Eresleutel van de Zilverstad noemen: een doorgeefsleutel die te bezichtigen is in het Nederlands Zilvermuseum en waarvan de titelhouder een miniatuur ontvangt. Op de grote sleutel, vervaardigd uit zilver, goud en titanium, zijn verschillende kenmerken van Schoonhoven te zien. Zo is het beeld van de ‘groot-zegel’ van de stad gebruikt: het kasteel van Schoonhoven met twee toegangsdeuren aan weerszijden. Ook is het stadswapen met de vier leeuwen te zien en het ‘M’-gildewaarborgteken van het goud- en zilversmidsgilde St. Eloy, alias de ‘M’ van Meesterstad.

Verkiezing
Voorzien van een beknopte en korte maar duidelijke motivatie kunnen online namen ingediend worden voor de titel Schoonhovenaar van het Jaar. De jury selecteert uit deze ingediende namen drie genomineerden en uit deze drie genomineerden wordt de titelhouder gekozen. De uitreiking vindt plaats op 15 januari 2022.

Dit bericht is 884 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief