Archieven

Dit bericht is 1653 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De aandeelhouders van energiemaatschappij Eneco hebben maandag ingestemd met het bod van de grote Japanse bedrijven Mitsubishi en elektriciteitsbedrijf Chubu op het Eneco aandelenpakket.

44 Nederlandse gemeenten zijn aandeelhouder, waaronder gemeente Krimpenerwaard. De gemeenteraad van Krimpenerwaard heeft bij meerderheid van stemmen in 2017 haar toestemming tot eventuele verkoop gegeven.

Wethouder van financiën Ria Boere laat weten dat deze verkoop de gemeente 23.247.337 euro oplevert. Hiervan gaat dan nog wel een klein percentage af voor advieskosten die aan de aandeelhouders worden berekend. De verwachting was destijds dat de aandelen zo’n 15 miljoen zouden opbrengen. De uiteindelijke uitkomst is dus een aardige meevaller.

Na verkoop gaat de gemeente wel de jaarlijkse dividenduitkering van zo’n 550.000 euro missen. Volgens Boere heeft het college nog geen concrete plannen voor de besteding van de miljoenen. Ze wil in het eerste of tweede kwartaal van 2020 met voorstellen komen en in gesprek gaan met de raad. De gemeenteraad moet uiteindelijk beslissen over de wijze waarop deze gelden worden besteed. Er zal ongetwijfeld nog een interessant debat volgen, want de partijen liggen niet alle op één lijn.

Dit bericht is 1653 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief