Archieven

Dit bericht is 820 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL – Tegen de eersteklasser Heinenoord was de Ouderkerkse ploeg in de reguliere speeltijd zeker niet de minste ploeg. Met name de 1e helft dicteerde de ploeg van Richard van Cappellen de wedstrijd. Een goede redding van de keeper en een onbegrijpelijke beslissing van de grensrechter voorkwam een voorsprong voor de geel witten.

Ruben Slooff vertrok duidelijk ná het geven van een lange bal en kon op snelheid de verdediging achter zich laten en de bal beheerst in het doel schuiven. Over de uitleg van de (neutrale) grensrechter, dat de aanvaller juist net terugkwam van buitenspel, was het meegekomen Ouderkerkse publiek nog verbaasder.

Voordat de ploeg zich weer kon oppeppen liep het tegen de volgende teleurstelling op. Want bij de eerste de beste aanval van Heinenoord die volgde was het meteen raak voor de thuisploeg: 1-0.

Het werd in de fase daarna minder vriendelijk op het veld. Een opstootje werd gesust met een gele kaart voor een speler van beide ploegen, waarbij mogelijk wel meer gegeven kon worden. Later volgde nog een aantal gele kaarten voor Heinenoord. Spirit probeerde het hoofd koel te houden en kwam uiteindelijk vlak voor rust op een verdiende gelijkmaker. Christian Schrader ronde beheerst een goede pass van Niels de Vries af: 1-1.

In de resterende tijd wist Spirit nog een aantal goede kansen te creëren. Tim van der Zee zag zijn schot door de keeper uit de bovenhoek getikt worden en Ruben Slooff schoot net over. In de slotseconde ging een vrije trap van Niels de Vries rakelings langs de verkeerde kans van de paal.

Al vroeg in 2e helft kreeg Spirit weer een tegenslag te verwerken. Cris de Jong kreeg de bal hard in het gezicht. De middenvelder ging meteen gestrekt en moest vervangen worden. Spirit kreeg wat minder vat op de wedstrijd en moest toezien dat de ploeg in het groen witte shirt sterker werd en voor steeds meer gevaar voor het Ouderkerkse doel kon brengen. Doelman Bastiaan Haasnoot, die speciaal voor deze wedstrijd zijn vakantie onderbrak, moest een aantal keren ingrijpen.

Pas halverwege de 2e helft kwam Spirit weer meer in het spel. De vermoeidheid bij Heinenoord begon zichtbaar te worden. Het wachten was op het genadeschot. Maar zoals vaker dit seizoen speelde het afmaken van de kansen Spirit weer parten. Zo zag Ruben Slooff zijn inzet op de doellijn gekeerd, na een prachtig opgezette aanval van Stefan Bitter op Tjerk de Kogel, opgevangen door Robbin Brouwer die vervolgens de bal klaarlegde voor de spits. Ook Tim de Vaal trof geen doel. Zijn kopbal ging net naast. Robbin Brouwer en Ruben Slooff schoten vervolgens nog net over, waardoor het 1-1 bleef en er verlengd moest worden.

De verlenging werd Spirit uiteindelijk net te veel. Na 5 minuten spelen trof Heinenoord kort na elkaar 2 keer het doel, waarbij de doelpuntenmakers wel opvallend veel tijd en ruimte kregen om uit te halen. Spirit probeerde het nog, maar de vermoeidheid begon ook aan Spirit zijde parten te spelen. De ingebrachte wissels konden daar ook geen verandering in brengen. Dat het in de slotminuut uit een counter nog de 4-1 viel was louter voor de statistieken.

Spirit verliest uiteindelijk de wedstrijd, maar was zeker niet de mindere. Heinenoord kroop door het oog van de naald, want het was al met 1 been gedegradeerd. Spirit maakte weer de kansen niet af en liet weer een wedstrijd, waarin zij de betere ploeg was, uit handen glippen. Rest de ploeg nog een paar laatste trainingen om het seizoen af te sluiten. In augustus wordt weer gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zeker is dat smaakmaker Tim van der Zee er dan niet meer bij is. Hij vervolgt zijn voetbalcarrière bij Nieuw Lekkerland. Ook Ingmar Burema zal (tijdelijk?) niet te bewonderen zijn bij Spirit. Hij gaat dan starten met een wereldreis. De overgebleven selectiespelers, mogelijk aangevuld met opkomende jeugd of Spirit 2 spelers, zullen volgend seizoen gaan proberen ook wedstrijden waarin zij de betere ploeg zijn, dan ook winnend af te sluiten. Want daarmee heeft Spirit dit seizoen, en ook deze wedstrijd, zichzelf te kort gedaan.

Verslag door Eric de Vendt
Foto’s door René Bitter

Dit bericht is 820 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief