Archieven

Dit bericht is 1027 keer gelezen

AmivediKRIMPENERWAARD – Als je huisdier is weggelopen, dan kun je bijvoorbeeld een oproep doen in de straat-app of op Facebook. De vermissing kan ook aangemeld worden bij de Stichting Amivedi. Sinds 1933 zet deze vrijwilligersorganisatie zich in voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland.

Op de radio bij RTV Krimpenerwaard was deze zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur Laura Orta in de uitzending . Zij is vrijwilliger bij Amivedi en vertelde de luisteraars meer over deze stichting. “Ik ben daar terecht gekomen omdat ik graag iets met dieren wilde doen. De meldingen komen telefonisch en via de website binnen”, vertelt Laura. De vrijwilligers van Amivedi matchen de meldingen en zorgen dat zoveel mogelijk huisdieren weer verenigd worden met hun baas.

Afgelopen jaar zijn landelijk bijna 85.000 meldingen binnengekomen. Het gaat dan om meldingen van vermissingen en van gevonden huisdieren. Ruim 70 procent van de meldingen van vermissing wordt opgelost. Van de gevonden huisdieren ligt dit percentage rond de 35 procent. “Als mensen mij bellen vraag ik altijd of ze internet hebben. Dan kunnen ze op de website de gegevens invoeren en foto’s uploaden. Soms gaat het heel snel. Afgelopen week kreeg ik een melding van een gevonden hond langs de snelweg. Binnen twintig minuten na de melding was deze terug bij de eigenaar.”

Dat huisdieren weglopen heeft verschillende oorzaken. “Bij katten die altijd binnen zijn, kan het doordat iemand een deur of raam open laat staan. Dieren gaan ook achter andere dieren aan. De periode waarin de meeste dieren kwijtraken is rond Oud en Nieuw. Dit komt door het geknal van vuurwerk”, aldus Laura. Zij is verantwoordelijk voor meldingen vanuit de Krimpenerwaard. “Per week ben ik daar per week zo’n twaalf tot vijftien uur mee bezig. Ik kan het gewoon vanuit huis doen.”

In totaal werken landelijk meer dan 150 vrijwilligers om de dagelijkse meldingen te verwerken. Er wordt nauw samengewerkt met politie, dierenartsen, dieren- ambulances en dierenasielen. Nieuwe, enthousiaste vrijwilligers zijn altijd welkom. Alle informatie daarover is terug te lezen op de website van Amivedi.

Laura Orta is bereikbaar via 088-0064618 of krimpenerwaard@amivedi.com.

Dit bericht is 1027 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief