Archieven

Dit bericht is 4060 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De burgemeesters van de gemeenten Krimpenerwaard en Lopik, Roel Cazemier en Laurens de Graaf, doen een dringend beroep op motorrijders, wielrenners en andere recreanten om niet massaal tijdens het Paasweekend de regio te bezoeken.

Afgelopen weekend was het op een aantal plekken in de regio, zoals op de dijken langs de rivieren en bij de veerponten, tijdens de eerste mooie dagen van dit jaar extra druk het grote groepen motorrijders en wielrenners. Met de nodige overlast tot gevolg.

Burgemeester Cazemier: “Met een mooi Paasweekend voor de deur snappen we dat mensen er graag op uit wilt trekken. Toch verzoeken we iedereen met klem: geniet van de zon, maar doe dat dicht bij huis. Onderneem geen activiteiten in groepsverband zoals motortochten of fietstochten. Grote groepen zorgen voor knelpunten op krappere lokale wegen, dijken of ponten. Dit zorgt voor grote druk op de al beperkte ruimte. Blijf daarom dit jaar thuis. Op plekken waarvan we verwachten dat het druk wordt, zullen we extra toezicht houden en handhaven. Blijf daarom dicht bij huis, maak geen toertochten en vermijd drukke plekken. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle.”

De politie ziet het komend weekend scherp toe op de verkeersveiligheid en handhaven van de verkeersregels en noodverordening in verband met de coronacrisis. Motorrijders van de verkeerspolitie Den Haag ondersteunen hierbij de lokale politieteams.

Dijk afgesloten
Om de verwachte drukte tijdens het Paasweekend beter te reguleren wordt de Lekdijk richting Lopik van vrijdag 10 tot en met maandag 13 april afgesloten voor motorrijders ter hoogte van het zwembad in Schoonhoven en de gemeentegrens. Hiermee wordt voorkomen dat motoren op de dijk moeten keren. Verderop op de Lekdijk geldt al een verbod voor motorrijders.

Daarnaast worden BOA’s en waarnemers van de gemeente specifiek bij veerponten ingezet. Zij zien er op toe of iedereen zich aan de regels houdt. De handhavers kunnen dit weekend daarom boetes uitdelen. Dit doen zij als zij zien dat mensen geen afstand houden en daarmee de gezondheid van anderen in gevaar brengen.

Parkeerterreinen recreatiegebieden gesloten
Grote parkeerterreinen bij recreatiegebieden als het Loetbos bij Lekkerkerk en de Surfplas bij Krimpen aan de Lek blijven ook het komende Paasweekend afgesloten om de grote toestroom van bezoekers te voorkomen.

Cazemier: “Alleen samen krijgen we corona onder controle. Deze maatregelen vragen veel aanpassing van iedereen en beperken ons in onze jaarlijkse tradities. Zeker met Pasen. Maar door ons met elkaar te blijven inzetten komen we deze crisis zo snel mogelijk te boven.”

Foto: Stephan Tellier.

Dit bericht is 4060 keer gelezen

Deel dit:

3 Reacties op Verscherpt toezicht op dijken en veerponten in Krimpenerwaard en Lopik

  • Groot gelijk en bij overtreding hard optreden en zeker bij die wielrenners want die den normaal al dat ze alles in pacht hebben op de weg

  • Het leek afgelopen zondag 5 april net of alle motorfietsen van Nederland over de dijk in Krimpen aan de Lek reden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief