Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 785 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Opdat wij nooit vergeten. Ieder jaar wordt er op 4 mei stilgestaan bij de slachtoffers van oorlogen. Om 20:00 uur is het in heel Nederland twee minuten stil. Ook in de Krimpenerwaard zijn er verschillende herdenkingsbijeenkomsten. 

In Bergambacht is er vanaf 19.00 uur een herdenking in de Laurentiuskerk en vanaf 20.00 uur aan de Badhuisstraat. Wethouder Jan Vente is hierbij aanwezig. In Ammerstol begint de herdenking vanaf 19.00 uur in de Kerk en vanaf 20.00 uur op de begraafplaats. Hierbij zal wethouder Leon de Wit aanwezig zijn.

Jan Verburg (SGP) is aanwezig bij de herdenking in Ouderkerk aan den IJssel. Deze begint vanaf 19.30 uur in de Drie Maenen en om 20.00 uur bij het herdenkingsmonument. Ook in Lekkerkerk is er een herdenkingsbijeenkomst. Vanaf 19.00 uur in de Johanneskerk en 20.00 uur bij het monument burgemeester Roosstraat.

Stille tocht Schoonhoven
Burgemeester Pieter Paans is aanwezig bij de herdenking in Krimpen aan de Lek. Deze vindt om 20.00 uur plaats op de begraafplaats. Ook in Schoonhoven en Stolwijk wordt stilgestaan bij de oorlogsslachtoffers.

Om 19.45 uur begint de herdenking in de aula van de begraafplaats Stolwijk en vanaf 20.00 uur bij het herdenkingsmonument. In Schoonhoven wordt er een stille tocht gehouden. Vanaf 19.00 uur is de ontvangst in het gemeentehuis waarna de stille tocht om 19.30 uur begint. De herdenking is vanaf 20.00 uur op de algemene begraafplaats.

Daarnaast gaat Carillon Schoonhoven live tijdens dodenherdenking. Beiaardier Gideon Bodden speelt tussen 18.45 en circa 19.30 uur muziek zoals Valerius en andere oud Nederlandse liederen, voorafgaand aan de 2 minuten stilte tijdens dodenherdenking.

Ga voor meer informatie naar de website van de gemeente Krimpenerwaard.

Lees ook: Oorlogsslachtoffers blijvend herdacht op begraafplaats Lekkerkerk

 

 

Dit bericht is 785 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief