Archieven

Dit bericht is 2564 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Bezoekers van de weekmarkt onder de afrit van de Algerabrug in Krimpen aan den IJssel kunnen er sinds kort ook terecht voor een kop koffie of thee met iets lekkers erbij. Een welkome aanvulling op het assortiment, want de plek waar de markt iedere zaterdag wordt gehouden is best wel tochtig en snel koud.

Stipt om acht uur parkeert Daniëlle Lindhout haar tot koffiewagen omgebouwde bromfiets tussen de kaas, de bloemen en de groentekraam en gooit de luiken open. Pas als de markt om vier uur ’s middags sluit tuft ze weer naar huis.

‘t Roze schaap
De koffiewagen is van alle gemakken voorzien om de gasten een verse bak koffie of thee te kunnen serveren. Als er in de buurt geen stroomvoorziening voorhanden is wordt het koffiezetapparaat met behulp van gas verwarmd. “Dat werkt ook prima”, aldus de goedlachse Daniëlle als ze weer een overheerlijke kop koffie inschenkt.

‘t Roze schaap noemde Daniëlle haar nog jonge onderneming. Een naam die ze lang geleden verzon voor het eigen bedrijfje dat ze in haar kinderjaren al voor ogen had. Dat het iets in de horeca zou worden stond voor haar al vroeg vast. Logisch dat ze daarom tijdens haar opleiding al bijbaantjes had in verschillende etablissementen en daar ook na haar eindexamen werkzaam bleef.

Ruim een jaar geleden besloot Daniëlle wat meer van de wereld te gaan zien voor zij haar droom zou gaan realiseren. Een reis die haar via Oost-Europa en Azië naar Australië voerde. Het plan om verder te reizen viel door corona in duigen en na drie maanden moest ze weer naar huis. Terugkeren naar een baan in de horeca bleek lastig, want alles was en bleef dicht, dus kwam het plan om een eigen koffietentje te starten weer in beeld. Het werd een mobiele koffietent, want hoewel voor de horeca nog steeds strenge regels gelden, mag buiten koffie schenken wel. “Een mooie opstap naar mijn einddoel, een eigen koffiehuis of lunchroom.”

Op zaterdag is Daniëlle dus te vinden onder de Algerabrug en als het weer het toelaat rijdt ze op werkdagen ’s morgens om zeven uur naar de halte van de waterbus in de Stormpolder, waar ze tot half tien de passagiers van koffie of thee voorziet. “In goed overleg met de gemeente kijk ik of er nog meer aantrekkelijke plekken zijn om mijn koffiewagen neer te zetten en zodra er weer evenementen mogen zul je me tegenkomen op feesten, partijen en activiteiten in de open lucht.” Eén ding is zeker, de verse koffie van Daniëlle smaakt prima.

Dit bericht is 2564 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief