Archieven

Dit bericht is 1174 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Door zoveel mogelijk informatie te verstrekken moet het taboe rond homoseksualiteit onder de Krimpense jeugd doorbroken worden. Dat is een van de uitkomsten van gesprekken tussen scholieren onder leiding van deskundigen.

Uit de Gezondheidsmonitor 2015, een rapport over de gezondheidssituatie van Krimpense jongeren, uitgevoerd door de GGD, blijkt dat een van de zeven Krimpense jongeren aangeeft niet bevriend te willen zijn met een homo of lesbienne. De fracties van D66 en de PvdA dienden naar aanleiding daarvan de motie ‘Alle jongeren doen mee in Krimpen’ in.

In de motie geeft de IJsselgemeente aan het belangrijk te vinden dat jongeren volwaardig mee kunnen doen in de lokale samenleving en zich prettig voelen zonder buitengesloten of gediscrimineerd te worden vanwege hun lesbienne, homo, biseksueel of transgender voorkeur (LHTB).

Jeugdwethouder Kirsten Jaarsma nam de aanbevelingen van een drietal jongeren in ontvangst. Jaarsma: “Het is mooi om te zien hoe jongeren mee willen denken en met oplossingen komen.” 162 jongeren met een gemiddelde leeftijd van 15,2 jaar hebben aan het onderzoek meegewerkt. Daarnaast hebben 25 jongen actief nagedacht over de oplossingen. Gedurende het project is ook samengewerkt met het jeugd- en jongerenwerk en met enkele kerkelijke organisaties. De gemeenteraad wordt geïnformeerd over de uitkomsten.

Dit bericht is 1174 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief