Archieven

Dit bericht is 820 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Jan van Veen (voorzitter Lokaal op 1) en ex-wethouder Janette Hofman (Lokaal op 1) waren zaterdagochtend te gast in de Waard op de Kaart bij RTV Krimpenerwaard. Aanleiding daartoe was het opstappen van Hofman als wethouder.

Afgelopen dinsdag vond er al een debat plaats in de gemeenteraad over haar opstappen. Frank van Suchtelen schreef eerder ‘Mist rond het vertrek van wethouder Hofman blijft hangen’. In de uitzending werd nogmaals gevraagd wat de eigenlijke reden van haar vertrek was en ook nu bleven de antwoorden vragen oproepen.

Van Veen vond wel dat de aanpak van de berichten rond het vertrek anders hadden gemoeten. “Wij hadden eerste de politiek in moeten lichten en daarna pas de pers. Maar het is gebeurd en daar hebben wij lering uitgetrokken.” Hij gaf ook toe dat de onvrede in de fractie toenam doordat het college koos voor een aanpak die zij wilde en niet voor een aanpak die Lokaal op 1 voorstond. Daarop werd Hofman geconfronteerd met het feit dat de de unanimiteit van de besluitvorming steeds eensluidend was en dat zij nooit een minderheidsstandpunt heeft laten opnemen. Op de vraag waarom niet antwoordde ze: “Dat heeft weinig zin omdat er dan toch nog steeds een meerderheid is.”

Ook werd gevraagd over haar zinsnede in de ontslagbrief over ‘een goede samenwerking in het college’ en de opmerking van fractiewoordvoerder Gabeler tijdens de gemeenteraadsvergadering die het had over een ‘onwerkbare situatie’. Als verklaring gaf Hofman aan dat we daarvoor terug moeten gaan naar het begin van haar wethouderschap. “Ik stapte in toen de andere leden van het college al een jaar bezig waren en ondanks de steun was dat best wel eens moeilijk. Eigenlijk verwoordde Cees van der Graaf (PvdA) het tijdens het debat op juiste wijze. Ik zat niet goed in de wedstrijd en dan wordt het moeilijker en moeilijker en de cultuurnota was de laatste druppel.”

Hoe valt dit aan jullie kiezers uit te leggen, is daarop de vraag van presentator Kees de Haan, waarop Hofman antwoord dat dit niet zo moeilijk is. “Wij geven tekst en uitleg in onze nieuwsbrief die naar de leden gaat.” Van Veen voegt daaraan toe: “Het geheel is uitvoerig besproken in de fractie en de uiteindelijke conclusie is dat Lokaal op 1 meent dat er meer bereikt kan worden door in de oppositie te gaan omdat de partij zich te weinig gehoord voelde.”

“We zijn op een goede manier uit elkaar gegaan en de overige collegeleden hadden ook wel begrip voor mijn beslissing”, aldus Hofman.

Van Veen is ook van mening dat de partij goed heeft gehandeld en heeft ook geen zin als het over de inhoud gaat om ‘welles-nietes-spelletje te spelen. “We gaan weer over tot de orde van de dag met de blik vooruit. Maandag 8 februari hebben we een bijeenkomst en dan gaan we kijken hoe we dit op pakken en naar de leden communiceren via onze nieuwsbrief. Daarin zal ook gememoreerd worden dat het groeiend gevoel van onvrede de oorzaak is van het opstappen van onze wethouder.” Op de vraag of Lokaal op 1 niet te vroeg op de rijdende trein is gesprongen, antwoorden Hofman en Van Veen: “Wellicht”, waaraan Van Veen toevoegt: Het is wel met de beste bedoelingen gedaan maar ook daar gaan we verder over praten binnen de partij.”

Dit bericht is 820 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief