Archieven

Dit bericht is 1765 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De verzamelwoede om alle 216 plaatjes te bemachtigen voor het boek ‘Schoonhoven, stad met een hart; een verleden met toekomst‘ begint de laatste dagen serieuze vormen aan te nemen. De actie loopt bijna op z’n einde. Haast is dus geboden om dit historisch naslagwerk compleet te maken.

“Het is ongelooflijk”, maakt een enthousiaste Bas Rechtuit duidelijk aan RTV Krimpenerwaard. “We hadden wel gedacht dat de actie aan zou slaan, maar niet dat het zo’n succes zou worden. Fantastisch en vooral leuk dat hierdoor bij veel mensen de interesse is gewekt voor de historie van de Zilverstad.” Bas is manager van de Plus Rechtuyt aan de Adam van Vianenstraat. Samen met de Historische Vereniging is het idee opgevat om deze actie te organiseren.

Digitale ruibeurs
Over enkele weken is het afgelopen met de plaatjes sparen. Nu is het daarom zaak om snel het boek compleet te maken. “Het lijkt wel of iedereen ermee bezig is”, laat Adrie Fokker weten. Zij is woonachtig op de Pasteurflat waar een reuze ruilhandel tussen de bewoners is ontstaan. Ron van der Wel heeft het de hele dag druk met overal langs te gaan. “Ik heb de tijd dus rijd van hot naar her om plaatsjes uit te wisselen.” Via door een klant opgezette facebookpagina Ruilgroep Plus Acties Schoonhoven worden adressen uitgewisseld. “Superhandig”, aldus Ron. “In een mum van tijd heb ik nu mijn boek compleet gemaakt.”

Einde actie
De roep naar een fysieke ruilbeurs wordt steeds groter maar is helaas door corona nog niet mogelijk. Daarom biedt de Plus vanaf 15 maart ook de mogelijkheid om via de winkel te ruilen. “Klanten kunnen in een envelop de plaatjes inleveren die ze over hebben. Ze kunnen aangeven welke ze nog missen. Wij zorgen vervolgens dat ze binnen enkele dagen de envelop met de ontbrekende plaatjes kunnen ophalen”, licht manager Rechtyt toe. “Dan is het nog een paar weken en dan is de actie voorbij.” Ondertussen zijn de voorbereidingen voor de volgende stunt in volle gang. Binnenkort daarover meer informatie.

Bas Rechtyut is komende zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te gast in de radio-uitzending bij RTV Krimpenerwaard.

Dit bericht is 1765 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief