Archieven

Dit bericht is 1854 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Beiaardier Boudewijn Zwart speelt zaterdag 18 april verzoeknummers op het carillon van het stadhuis van Schoonhoven. Schoonhovenaren krijgen zo de mogelijkheid om hun favoriete muziek te laten klinken door de straten van de binnenstad.

Het idee voor het verzoekprogramma ontstond bij enkele Schoonhovenaren, die het afgelopen zaterdag is opgevallen dat de beiaardier zijn muziekkeuze had aangepast aan deze bijzondere tijden van sociale en fysieke afstand en onzekerheid.

Zwart was direct enthousiast en zegde zijn medewerking toe.

De verzoeken mogen heel gevarieerd zijn, van populaire muziek tot klassieke muziek en geestelijke muziek. Aanvragen kan via boudewijnzwart@gmail.com, onder vermelding van ‘Schoonhoven’. Als de verzoeken binnen zijn, maakt Zwart een selectie die vooraf bekend wordt gemaakt.

Inmiddels is dit burgerinitiatief opgepikt door Pro Krimpenerwaard met het verzoek aan het gemeentebestuur initiatiefnemers en Boudewijn Zwart te ondersteunen bij de verdere uitvoering.

Aanstaande zaterdag tussen 10.00 en 11.00 uur speelt Zwart voornamelijk lijdensmuziek uit de Mattheus-Passion en Johannes Passion van Bach, omdat deze muziek nergens in Nederland in deze coronatijd live kan worden uitgevoerd.

Dit bericht is 1854 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief