Archieven

Dit bericht is 1736 keer gelezen

SCHOONHOVEN / NIEUWPOORT – Op zaterdag 10 september organiseren Schoonhoven en Nieuwpoort Vestingfeesten in het kader van 350 jaar Oude Hollande Waterlinie. Denk aan historische legers, kanonnen, tentenkampen, kooplui, kwakzalvers en minstrelen. Pullen bier, kruiken wijn, varkens aan het spit, stoere kerels en struise vrouwen. Verkleed je in middeleeuwse stijl en laat je overzetten door een historisch schip over de lek. Pas op dat je er niet afgeschoten wordt!

Vrijdagavond van tevoren arriveren de eerste soldaten in Nieuwpoort om hun kampement in te richten. De compagnie Voet Dutch Revolt en Saluurbatterij Atkins komen op bezoek. Zij zullen hun kampement inrichten in Het Dalletje, binnen de wallen aan de rand van Nieuwpoort.

Zaterdag overdag geven ze demonstraties op het ’t Hooft. In de vesting van Nieuwpoort kan je deze dag ook allerlei historische figuren tegen komen en kan je naar prachtige middeleeuwse verhalen komen luisteren van een sprookspreker.

Op het terrein voor Rivero in Schoonhoven begint ‘s-middags een heus vestingfeest. Biertafels, middeleeuwse hapjes, DJ’s uit Schoonhoven en Nieuwpoort zorgen voor de sfeer. Ze bouwen op naar een spectaculaire afsluiter van deze feestelijke dag, rond 21:30 spat het buskruit in allerlei kleuren boven de Lek uiteen! Onder begeleiding van stampende muziek genieten de Twincities van een spectaculaire vuurwerkshow boven Lek.

Dit bericht is 1736 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief