Archieven

Dit bericht is 1138 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – VGBK (Vereniging Gemeente Belang Krimpenerwaard), de grootste fractie in de gemeenteraad van Krimpenerwaard, komt met iets nieuws: ‘Loop mee met VGBK’. Door een stukje te wandelen met inwoners wil de partij op ‘ontspannen wijze bespreken wat er zoal speelt in de verschillende kernen van de gemeente’.

VGBK-raadslid en initiatiefnemer Pascal van der Hek (foto) legt uit: “We willen in contact komen met zoveel mogelijk bijzondere mensen die wonen en werken in de Krimpenerwaard. Inwoners, ondernemers, bestuurders van verenigingen, leden van Gemeente Belang Krimpenerwaard, maar ook mensen die verder niets hebben met VGBK. Ook bijvoorbeeld lokale politici van andere partijen willen we uitnodigen voor een gesprek. Met hen willen we een stukje wandelen in het Loetbos, het Lekweidepad, het Springerpark of gewoon een rondje door de dorpskern van Gouderak, Krimpen aan den Lek of welke andere kern dan ook.”

Van der Hek benadrukt dat het geen ledenwerfactie of verkiezingsstunt is: “De gemeenteraadsverkiezingen zijn tenslotte pas in maart 2022.” Het is volgens hem dan ook niet de bedoeling om zware politieke gesprekken te hebben. “We willen graag met mensen naar buiten voor een laagdrempelig en informeel gesprek tijdens een wandeling. Dit kan een half uurtje, een uur of iets langer op elke gewenste plek in de Krimpenerwaard of net daar buiten. Praten over dingen die we als gemeente goed doen, dingen die beter kunnen en hoe we mogelijk samen kunnen werken om samen stappen vooruit te zetten, letterlijk en figuurlijk.”

Vervolgens: “We realiseren ons heel goed dat we niet iedereen tevreden kunnen stellen of alle problemen kunnen oplossen, maar we willen wel graag luisteren om te kijken wat we (samen) kunnen doen om onze woon- en werkomgeving te versterken.”

De VGBK nodigt iedereen die een keer een rondje wil wandelen om samen het gesprek aan te gaan uit om een mail te sturen naar loopmee@vgbk.nl om een afspraak te maken. De partij zal ook zelf mensen gaan benaderen. “Iedereen is voor ons een interessante gesprekspartner”, geeft Van der Hek aan. “Als een rondje wandelen niet lukt door bijvoorbeeld fysiek ongemak, dan komt Gemeente Belang graag naar die persoon toe om op een andere manier het gesprek aan te gaan.”

Dit bericht is 1138 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief