Archieven

Dit bericht is 628 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- De zomervakantie is voorbij. Krimpenaren zijn weer volop aan het werk en de schoolpleinen stromen dagelijks vol. De start van het nieuwe schooljaar betekent ook dat het culturele seizoen wordt geopend. Dit jaar wordt de Opening Cultureel Seizoen groots gevierd met Open Huis Tuyter en Open Monumentendag. Op zaterdag 10 september is er in Krimpen a/d IJssel een heleboel te doen op het gebied van erfgoed en cultuur.

Tijdens de jaarlijkse Nationale Openmonumentendag openen monumenten door heel het land hun deuren voor het publiek, zo ook in Krimpen a/d IJssel! Als centrum voor de geschiedenis van het dorp komt het Streekmuseum Krimpenerwaard met een uitgebreid programma.

Zo is er een brocante- en vintagemarkt, worden er lokale hapjes en drankjes geserveerd, is er een kinderworkshop waarin geschiedenis en duurzaamheid samenkomen, treedt Muziekvereniging Concordia op en zijn er demonstraties van ambachten. Ook is het museum de hele dag gratis te bezoeken voor iedereen.

Open Monumentendag
Naast het Streekmuseum Krimpenerwaard is er bij andere monumenten van alles te doen. Kinderboerderij Klein Boveneind viert het welbekende Najaarsfeest en bij de IJsseldijkkerk zijn er gedurende de hele dag concerten.

De Historische Kring Krimpen stelt voor een laatste keer het oude Ingenieursbureau Krimpenerwaard open en projectontwikkelaar COUP presenteert op feestelijke wijze de plannen voor de toekomst van Scheepswerf van Duijvendijk.

Muzikale optredens
In het hart van Krimpen laten verschillende organisaties zien wat het dorp allemaal te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur middels infokraampjes. Er zijn muzikale optredens van o.a. Muziekvereniging Concordia, Vocal Group Jade, Kinderkoor Kik en Onomatopee. 

Ook kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende proeflessen van Jeugdtheater Hofplein en Muziekschool Krimpen. De Bibliotheek verzorgt een workshop ‘Kunst & Klets. Buiten vind je de speelotheek Reuzekeus en Synerkri met Circus Ravioli (tot 16.00 uur) en een creatafel. Eetcafé de Crimpenaar zorgt voor lekkere versnaperingen op hun binnen -en buitenterras en de braderie van Winkelcentrum Crimpenhof wordt doorgetrokken tot het Tuyterplein.

Toepasselijk vervoer
De Open Monumentendag en Open Huis Tuyter worden op een bijzondere manier met elkaar verbonden. Er zullen namelijk twee huifkarren rijden tussen de kinderboerderij, het Streekmuseum Krimpenerwaard en de Tuyter. Daarnaast kun je bij Scheepswerf van Duijvendijk op een historisch schip stappen naar Ouderkerk a/d IJssel. 

Programmaboekjes zijn vanaf 1 september af te halen bij De Tuyter, Streekmuseum en Kinderboerderij. Het volledige en actuele programma van deze dag is terug te vinden op www.uitagendakrimpen.nl

Dit bericht is 628 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief