Archieven

Dit bericht is 1493 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – De deelnemers van Open Monumentendag zijn komende zaterdag het Streekmuseum Krimpenerwaard, De IJsseldijkkerk, Gemaal Reinier Blok en Boer d’Arij, allen gelegen aan de IJsseldijk. Historische schepen meren aan bij molenrestaurant Ross Lovell (De Schelvenaer). Bezoekers kunnen zich  laten vervoeren door een huifkar die langs de route rijdt.

De historische schepen varen van en naar Ouderkerk en Capelle. Dit jaar is het voor het eerst ook mogelijk door te varen naar Nieuwerkerk, Gouderak en Moordrecht. Boer d’Arij aan de IJsseldijk 134 doet dit jaar voor het eerst mee. Dit is een onlangs gerestaureerde 18e eeuwse Rijksmonumentale hallehuisboerderij met bijgebouwen.

De Open Monumentendag zal om 11.00 officieel geopend worden door wethouder Anthon Timm door het hijsen van de vlag op het erf van het Streekmuseum. De Hollandsche IJsselkering/Algerabrug doet dit jaar niet mee, ondanks aangegeven in de uitgegeven folder. Publiek is op de locaties welkom van 10.00 tot 17.00 uur.

Dit bericht is 1493 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief