Archieven

Dit bericht is 1414 keer gelezen

STOLWIJK – De vrienden Corné, Daan, Djordy en Hrvoje (niet op foto) gaan deze zomer als team Apollo van start in de Budapest Rally. Een kleurrijke rit met originele auto’s die in zeven etappes over wegen van twaalf verschillende landen toeren tot in het Hongaarse Boedapest.

Onderweg in de rally moeten verschillende opdrachten worden volbracht, waar punten mee zijn te verdienen. “In principe mag je met elke auto meerijden, maar voor bijzondere exemplaren worden extra punten uitgedeeld”, vertelt Daan de Bruijn in een loods op bedrijventerrein Het Vaartland in Stolwijk. Met die extra punten is uiteindelijk een Trabant te winnen. Daar doen we het natuurlijk allemaal voor.”

Vandaar dat de vrienden voor hun avontuurlijke reis een afgedankte Fiat Multipla hebben omgebouwd tot Space Shuttle, compleet met staartstuk op het dak en raketuitlaten achterop. “Hij was van origine grijs, maar we hebben ‘m nu wit met zwart gespoten”, geeft Djordy Heikoop aan.

De start van de Budapest Rally is vanuit vier steden: Lyon, Parijs, Brussel en Amsterdam. “Na elke etappe komen de rijders samen op een camping om de nacht door te brengen. De volgende dag gaat de karavaan weer verder”, vertelt Corné Kortlever. Djordy vult aan: “We zijn er klaar voor. In de auto is plek voor ze personen, maar wij hebben twee stoelen eruit gehaald en vervangen voor een koelkast. Dat moet helemaal goed komen.”

Dit bericht is 1414 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief