Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1808 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Het zijn dit speelseizoen feestelijke maanden voor de Badmintonclub BCS. In augustus bestond de vereniging precies vijftig jaar wat reden was voor een groot feest voor leden en oudleden. Nu staan racket en shuttle gericht op zaterdag 9 november. Dan mag iedereen zich uitleven op het Smash@BCS toernooi in sporthal De Meent.

“Onze club bestaat op dit moment uit 44 leden”, vertelt Nick Finkensieper in gesprek met RTV Krimpenerwaard. Nick is bestuurslid in de functie van penningmeester. Afgelopen zaterdagmiddag was hij te gast in de radio-uitzending om de activiteiten van het jubileumseizoen toe te lichten. “We hebben een leuke groep mensen die wekelijks trainen. Maar we kunnen zeker nog meer leden erbij hebben.” Wie denkt dat badmintonnen een ‘campingsport’ is heeft het mis. “Er wordt wel eens zo over gedacht maar als ze met ons meedoen, dan komen ze erachter dat het toch wel wat zwaarder is”, lacht de fanatieke badmintonspeler.

Om kennis te maken met de badmintonsport wordt op zaterdag 9 november de vierde editie gehouden van het Smash@BCS. “We organiseren dit om iedereen kennis te laten maken met onze sport”, maakt Finkensieper duidelijk. “Vanuit de leden worden teams samengesteld met vrienden, familie en kennissen. Vooral via social media maken we veel reclame om zoveel mogelijk mensen te bereiken. We proberen dit jaar minimaal dertig teams samen te stellen.

Afgelopen maandagavond werd voor de eigen leden een clinic gehouden met professionele badmintonspelers. Uitgenodigd waren Ruben Jille en Jacco Arends die ruim een uur demonstraties hebben gegeven. Door de leden werd de avond als zeer leuk en informatief ervaren. Andere activiteiten die verderop in het seizoen op stapel staan zijn onder andere het nieuwjaar- en blacknight toernooi. Genoeg te doen bij BCS, vijftig jaar maar nog springlevend en een leuke sport voor jong en oud.

Team van minimaal vier personen kunnen zich voor het komende toernooi opgeven door te mailen naar smash-BCS@hotmail.com. Het inschrijfgeld bedraagt € 25,- per team. Smash@BCS wordt gehouden op zaterdag 9 november van 19.00 tot 24.00 uur in sporthal de Meent in Schoonhoven. Aanmelden kan tot en met donderdag 31 oktober.

Dit bericht is 1808 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Sport

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief