Archieven

Dit bericht is 1194 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Als aftrap voor de viering van 75 jaar vrijheid hebben vijfentwintig scholieren woensdag Freedom Flame tulpenbollen geplant op de begraafplaats IJsseldijk in Krimpen aan den IJssel.

De meer dan 300 tulpenbollen werden gepoot rondom het oorlogsmonument en de gedenksteen van de gevallen Krimpenaren tijdens de Tweede Wereldoorlog. De tulpenbollen zullen in bloei staan tijdens Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

Voor het planten van de tulpenbollen nam Erwin van Delzen, veteraan en bestuurslid van de Stichting Veteranen Krimpen aan den IJssel, de kinderen mee in zijn verhalen. Hij heeft als marinier gediend in onder meer Cambodja en Haïti. Van Delzen beleefde een veelbewogen diensttijd. Hij vertelde over de belevenissen tijdens zijn missie in Cambodja. Zijn woorden maakten veel indruk en riepen diverse vragen op bij de scholieren.

Het planten van de tulpenbollen is de eerste activiteit in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid. In 2020 worden in Krimpen diverse activiteiten georganiseerd vanwege dit thema. Zowel de gemeente als diverse maatschappelijke partners werken aan het samenstellen van een gevarieerd programma. Dankzij een forse bijdrage van Provincie Zuid-Holland is het mogelijk om een aantal activiteiten te organiseren om stil te staan bij 75 jaar vrijheid.

Dit bericht is 1194 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief