Archieven

Dit bericht is 690 keer gelezen

Het coronavirus houdt ons allemaal in zijn greep. Het allerbeste is om het virus niet te verspreiden en zelf niet ziek te worden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen kan thuiswerken. Wanneer je in de zorg werkt, in de media of in de bouw werkt dan gaat dat niet. Wat kan je dan doen? Zorgen dat je zo fit mogelijk bent en dat kan door je weerstand te verhogen. 

Een sterk immuunsysteem beschermt je tegen virussen. Wanneer je lichaam sterk is het minder vatbaar. Uiteraard kan je het dan nog steeds niet helemaal voorkomen, maar mocht je ziek worden dan ben je met een sterk immuunsysteem wel weer sneller op de been. Daarom vijf tips. 

1. Eet voldoende groente en fruit 
Het is misschien een inkoppertje, maar groente en fruit bevatten veel vitaminen, mineralen en vezels. Vezels zijn onmisbaar voor je darmen. Vitamine C houdt je weerstand op peil en zorgt voor gezonde botten en tanden. Eveneens heb je deze vitamine nodig voor je huid en bloedvaten en geeft het je energie. Vul daarom je tassen in de supermarkt met groenten en fruit. Eet gevarieerd en minimaal elke dag 250 gram groente en twee stukken fruit. 

2. Zorg voor een goede nachtrust 
Wanneer je slecht slaapt ben je vatbaarder voor verkoudheidsvirussen. Met name diepe slaap heb je nodig voor een sterk immuunsysteem. Werk je momenteel thuis en is het verleidelijk om laat op bed te gaan? Niet verstandig, want echt uitslapen is er niet bij als je de volgende dag thuis moet werken. Het beste is om je ritme van altijd aan te houden. Wanneer je voldoende slaapt ben je overdag geconcentreerder. Heb je moeite met slapen? Leg dan je telefoon minimaal een uur voordat je gaat slapen weg en eet niet meer teveel na negen uur. 

3. Kijk niet teveel op social media 
Ben jij iemand die constant het nieuws op social media checkt? Dan zie je niet alleen een mooie schoudertas van Herschel voorbijkomen, maar ook nieuws over corona. Dit kan als gevolg hebben dat je je angstig gaat voelen en gestrest. Leg daarom je telefoon aan de kant voor zover dat kan. Informatie is belangrijk, maar teveel hoeft niet. Doe in je vrije tijd iets anders. Ga een spelletje doen of ga een lekkere lange wandeling met je waterdichte rugzak maken. In de buitenlucht komen je hersenen tot rust en dat is goed voor je weerstand. 

4. Zoek het daglicht op 
Vitamine D is onmisbaar voor je weerstand. Vitamine D zit in voeding zoals vette vis en eieren, maar je krijgt het ook van de zon. In de winter is de zon minder vaak te zien, maar toch zijn er dagen waarop de zon volop schijnt. Ga dan naar buiten. Wanneer je lichaam te weinig vitamine D bevat is het vatbaar voor virussen. Lukt het je niet om deze vitamine uit eten en daglicht te halen dan kan je het via een supplement innemen. 

5. Blijf in beweging 
Je hoeft niet meteen iedere dag intensief te bewegen, maar elke dag dertig minuten in beweging is iets wat de Gezondheidsraad aanbeveelt. Sporten heeft een positieve invloed op je immuunsysteem. Met name in de tuin werken, fietsen en wandelen zijn ideaal voor het boosten van je weerstand. Houd afstand wanneer je buiten bent. 

Naast bovenstaande tips moet je niet vergeten om je handen goed de wassen. Een advies wat je vast en zeker al vaak hebt gehoord, maar het wassen van je handen kan besmettingen met virussen voorkomen. Was minimaal je handen dertig seconden. Hopelijk kan je met deze tips voorkomen dat je besmet raakt met corona. 

[ingezonden]

Dit bericht is 690 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Vijf tips om je weerstand te verhogen 

  • Veel mensen zouden zich moeten verdiepen in de voordelen van vitamines, zeker een onmisbare vitamine C zo net voordat september begint, de maand waarin de eerste virussen de kop op steken. Groet Tine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief