Archieven

Dit bericht is 1986 keer gelezen

HAASTRECHT – Het centrum van Haastrecht biedt zaterdag 14 september weer plaats aan Proeverij Haastrecht, het oudste culinaire festival in de omgeving. Met veertien standhouders die meer dan vijftig verschillende gerechten en wijnen presenteren.

Voor de 19e keer presenteren de restaurants en andere middenstanders uit Haastrecht en omgeving zich op Proeverij Haastrecht. Het Havenplein wordt omgetoverd in een groot entertainment restaurant met niet alleen eten en drinken, maar ook met vermaak. Met het Nederlands kampioenschap Kaasrollen en een optreden van de band Savonds Als Het Donker Wordt. De band speelt een breed repertoire van gouwe ouwe en moderne muziek. Eerst als achtergrond maar later ook om de voetjes van de vloer te krijgen.

Een vast onderdeel is het Nederlands Kampioenschap kaasrollen. Lukt het Anthonie Brouwer de Koning om zijn titel te verdedigen of komt er een nieuwe Nederlands kampioen?

Maar alles draait natuurlijk om het aanschuiven aan de vernieuwde biertafels, voor lekker eten en drinken en bijkletsen met andere bezoekers. Keuze is er genoeg, want de restaurants, kaasboeren en middenstanders presenteren zich met meer dan 35 gerechten. Slijterij Bij de Sluis neemt vijftien verschillende wijnen mee om tot een ideale combinatie te komen.

Bezoekers betalen 2,50 euro voor een muntje en dat is voldoende voor een glas wijn of een klein gerechtje. Maar natuurlijk zijn er ook luxere varianten en dan is een muntje extra nodig. Eén ding weet medeorganisator Rob van Zuylen zeker; “Voor minder geld dan dat je in een restaurant uitgeeft, eet je hier een topmaaltijd. Daarom houden we het al bijna 20 jaar vol en groeit het aantal bezoekers ieder jaar.”

Nieuwe muntverkoop
Door de grote drukte stagneerde de muntverkoop de afgelopen jaren wel eens. Daarom is er dit jaar een speciale plek voor de verkoop van de munten. Deze bevindt zich in de hoek van het plein voor Carola’s haarmode.

Wijnglazen zijn verkrijgbaar bij de kraam van Slijterij Bij de Sluis. Zij staan als vanouds op de kop van het plein. Glazen zijn op last van de gemeente van hard plastic en kunnen aan het eind van de avond weer worden ingeleverd. Voor één muntje kan een glas worden aangeschaft.

Tijden
De Proeverij begint om 17.00 uur en duurt tot ongeveer 23.00 uur. De kramen zullen in elk geval tot 22.00 uur bemand zijn. De eerste ronde van het kampioenschap kaasrollen is om 20.00 uur. Het eerste optreden van Savonds Als Het Donker Wordt is om 19.15 uur.

Dit bericht is 1986 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief