Archieven

Dit bericht is 1187 keer gelezen

CABAUW – De vlag werd afgelopen week met veel vreugde gehesen bij de Middelste Molen. Na maanden van onzekerheid kwam goed nieuws vanuit de Provincie Utrecht. De molen ontvangt ruim 100.000 euro uit het fonds Erfgoedparels. Daarmee is de financiering van de grootscheepse restauratie veilig gesteld.

“Wij hadden de subsidie aangevraagd bij dit fonds”, maakt molenaar Erik Stoop zaterdagmiddag duidelijk in de uitzending bij RTV Krimpenerwaard. “Wij hebben deze week te horen gekregen dat onze aanvraag gehonoreerd is. Daar zijn we heel blij mee. Dat betekent dat we over ongeveer zes tot acht weken de aan de roeden kunnen beginnen. Roeden zijn de basis van de wieken.”

Bedrijvigheid
Op dit moment is er weinig bedrijvigheid bij de molen. “Er moet nog veel metselwerk gebeuren. Wij wachten op warmer weer”, legt de molenaar uit. “Het ziet er al redelijk netjes uit. De muren van de voorwaterloop zijn helemaal klaar. Ook de brug en de beschoeiing zien er keurig uit. Nu moet het gras nog wat groeien.”

Oplevering
Naast deze toezegging zijn gelden ontvangen uit onder andere het Prins Bernard fonds en vanuit de Vereniging van de Hollandse Molen. Ook de vrienden van de molen hebben een flinke duit in het zakje gedaan. “Onze thermometer is te klein geworden, we zijn al over het beoogde bedrag van 40.000,- euro heen”, lacht Stoop. Hij is een blij man. De komende maanden is er nog veel werk te verzetten. Afronding van de totale restauratie is naar verwachting einde dit jaar.

Dit bericht is 1187 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief