Archieven

Dit bericht is 1359 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – In het Ouderkerkse buurtschap Lageweg vond dinsdagmiddag de feestelijke oplevering plaats van 42 huurwoningen. Die hebben in opdracht van woningstichting ‘Samenwerking’ een grondige onderhoudsbeurt ondergaan.

De woningblokken aan de Vlamingsweer, Oosterweer, Hoefweer, Wildertkade, Hoge Molenwerf en Nieuwlandsekade hebben tot en met de bergingen een moderne uitstraling gekregen. Naast de zichtbare gevelverbetering zijn de huurwoningen van top tot teen aangepakt. Zo zijn de woningen voorzien van vloer-, spouwmuur- en dakisolatie en zijn er nieuwe kozijnen, hoogrendementsglas en mechanische ventilatie aangebracht.

Nu het laatste blok bijna uit de steigers komt, wordt de ware metamorfose zichtbaar. Voor de gelegenheid werden de nieuwe vlaggenstokhouders aan de verbeterde gevels meteen in gebruik genomen. Om het moment samen te vieren, stonden dinsdagmiddag op het schoolplein van de Koningin Julianaschool een hapje en drankje klaar voor alle bewoners en betrokkenen.


Zowel voorzitter Ed Goverde, voorzitter van Woningbouwstichting ‘Samenwerking’, als Leen van Winden, voorzitter van de Stichting Huurders Organisatie Samenwerking, blikte tijdens de bijeenkomst terug op het ingrijpende project. Voor het officiële tintje was wethouder Leon de Wit aanwezig. Hij onthulde in september vorig jaar het bouwbord en liet weten onder de indruk te zijn van de verrichte werkzaamheden. Zo ziet hij duurzaamheid, de geplaatste zonnepanelen en het hoge niveau van comfort als inspiratie bij andere projecten in de kernen van de gemeente: “Felicitaties voor bestuur en bewoners, het is mooi geworden op Lageweg!”

Dit bericht is 1359 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief