Archieven

Dit bericht is 3578 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Overnachten waarbij je voelt dat het aloude vak van goud- en zilversmid springlevend is. De onlangs geopende Bed & Breakfast ‘De Edelsmederij’ van Stefan van Beeten en Marjon Kappers ademt sfeer uit. Midden in het centrum is dit dé plek om de stad te ontdekken.

De sfeervol ingerichte ruimte is in het pand waar je vroeger snoep kocht bij Jamin. Trots laat Stefan een ingelijst dubbeltje uit 1979 zien. “Gevonden in de chocolade-automaat die hier in de gevel bevestigd was. Deze wordt nu gerestaureerd en straks weer teruggeplaatst”, vertelt hij. Het is de afronding van een flinke verbouwing die gerealiseerd is.

In het oog springt de muur waarop een oude foto van de Vakschool is afgebeeld. Zo wordt de gast direct geattendeerd op het vak van edelsmid.

Bijdrage
“Ik heb altijd de hotelbranche leuk gevonden”, verklaart Stefan zijn idee om een B&B te beginnen. “Nu een van de kinderen de deur uit is, ontstond ruimte om dit te beginnen. We hebben het ingericht zoals wij dat ook graag zouden willen als we ergens overnachten.” De naam is afgeleid van het atelier die zich naast de slaapruimte bevindt. Dat is het domein van Marjon die als gerespecteerd goudsmid creaties maakt en de klanten ontvangt.

Stefan is dagelijks te vinden in de galerieruimte van de Veerpoort. Tevens is hij actief als citymanager en erop gebrand meer toerisme naar Schoonhoven te halen. “Op deze manier lever ik een bescheiden bijdrage daaraan’, lacht hij.

Ontdekken
De taakverdeling is dat voornamelijk Stefan de werkzaamheden en administratie uitvoert. Hij realiseert zich dat het pittig zal worden en mogelijk ook enige stress geeft. “Dit vanwege de soms korte tijd tussen vertrek en aankomst van de gasten.” Het openstellen via de bekende bookingssites verraste de gastheer. “Direct vanaf het begin stromen de aanvragen binnen.” Van Beeten verwacht dat de meeste boekingen zijn van april tot eind oktober. Niet alleen toeristen, maar ook zakelijke reizigers melden zich.

Ontbijten is niet mogelijk in de Edelsmederij. “We zitten hier midden in het centrum, er zijn genoeg tentjes en bakkerijen op loopafstand waar men kan ontbijten. Dan kunnen ze gelijk de stad ontdekken”, knipoogt Stefan.

De ingang van B&B De Edelsmederij  is aan de Velleblootsteeg 6. Z0 heeft Marjon geen doorloop via haar atelier en is de privacy van de gasten gewaarborgd. Wie een kijkje neemt in het gastenverblijf is al snel overtuigd dat dit een aanwinst voor de stad is.

Dit bericht is 3578 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Vliegende start Bed & Breakfast ‘De Edelsmederij’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief