Archieven

Dit bericht is 1289 keer gelezen

SCHOONHOVEN – In de aanloop naar het eerste ‘Internationaal Zilverstad Vliegerfeest’ werden steeds meer mensen enthousiast over dit evenement. De eerste dag is helaas teleurstellend verlopen. Er is te weinig wind geweest om de vliegers de lucht in te laten gaan.

“Je mag gerust weten dat ik er van baal”, beaamt organisator Volkert Jansen die we zaterdagmiddag spreken op het veld aan de Kamerlingh Onnesdreef. “Om de vliegers hoog in de lucht te laten gaan, heb je windkracht vier nodig en vandaag redden we dat niet.” Toch is er geen sacherijn onder de deelnemers. Het terrein is sinds vrijdagmiddag een camping geworden met tenten, caravans en campers. Natuurlijk zijn ze gekomen om te vliegeren, maar dat wil niet zeggen dat ze het nu niet gezellig hebben met elkaar.

“De publieke belangstelling valt wel wat tegen”, geeft Jansen aan. “Men komt wel langs, maar omdat er niets gebeurd is men ook zo weer weg.” Zaterdagavond is het ook maar de vraag of het lichtjesvliegeren doorgang kan vinden. “Zodra het kan gaan ze de lucht in.”

Zondag, de tweede dag van het Vliegerfeest, zal voor de deelnemers beter verlopen. “Er wordt morgen tegen windkracht vier verwacht dus dat is voldoende om de vliegers op te laten. Vandaag een kleine domper, maar morgen gaat dat helemaal goed komen”, lacht Volkert. Hij blijft positief en gaat ondertussen door om met iedereen een praatje te houden.

Het Internationaal Zilverstad Vliegerfeest is zondag van 10.00 tot 16.00 uur op het terrein aan de Kamerlingh Onnesdreef in Schoonhoven.

Dit bericht is 1289 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief