Archieven

Dit bericht is 2248 keer gelezen

HAASTRECHT/STOLWIJK – De openluchtbaden De Loete in Haastrecht en Ons Polderbad in Stolwijk gaan weer open voor abonnementhouders en mensen met een 10-dagen kaart.

De Loete in Haastrecht opent haar deuren weer op maandag 18 mei om 7.30 uur en vaste bezoekers van Ons Polderbad in Stolwijk kunnen hun baantjes weer trekken vanaf woensdag 27 mei om 7.30 uur. Abonnementen en 10-dagenkaarten zijn te koop via de website en vanaf de dag van opening aan de kassa.

De beide zwembaden gaan weer open, maar zullen zich vanwege de coronamaatregelen aan bepaalde protocollen moeten houden. De bezoekers worden daar vooraf van op de hoogte gesteld. Dat beide zwembaden niet op dezelfde datum open gaan, komt door de temperatuur van het water. Ons Polderbad moet nog vol gepompt worden met 1.350.000 liter water. Dat duurt tien dagen en daarna moet het water nog verwarmd worden, zodat het ook aangenaam van temperatuur is.

Het eerder dit jaar ontstane verschil van inzicht tussen de stichting Vlister Openluchtbaden (VOB) en het bestuur van zwem- en poloclub Stolwijk (ZPS) is uit de wereld. Bemiddelaar Dick Stoppelenburg heeft bewerkstelligd dat het VOB en ZPS nieuwe afspraken hebben gemaakt. Afgesproken is dat ZPS de komende tien jaar de kiosk blijft exploiteren en onder welke voorwaarden ZPS zwemwater huurt. De zwemvierdaagse wordt voortaan door de stichting VOB georganiseerd.

Het rapport van Stoppelenburg werd afgelopen dinsdagavond in de online commissievergadering van de gemeente Krimpenerwaard besproken. Bedrijfsmatig gezien was hij tevreden: “Er zijn geen concrete aanwijzingen dat het voortbestaan van Ons Polderbad in het geding is. De constructie van twee zwembaden onder één bestuur lijkt voor de exploitatie alleen maar voordelen op te leveren. Het geschil met ZPS is opgelost en vrijwilligers hebben aangegeven achter het bestuur te staan. Werknemers zijn het niet altijd eens om hen in beide baden te laten werken, maar die keuze is gemaakt vanuit kostenbesparing en een flexibele inzet van personeel.”

Hij signaleerde wel dat het wantrouwen onder Stolwijkse zwemmers richting het zwembadbestuur blijft en adviseerde de VOB dan ook het bestuur uit te breiden met een extra bestuurslid, die gedragen wordt door de Stolkse gemeenschap. Inmiddels heeft de VOB een vacature opengesteld.

Stoppelenburg pleitte verder voor het aanstellen van een waarnemer om als gemeentebestuur nauw betrokken te blijven bij de gang van zaken en een nieuw conflict te vermijden. Die aanbeveling volgt B&W vooralsnog niet op. Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek hierover: “Jaarlijks voeren we al (minimaal) twee bestuurlijke overleggen met de VOB. We voldoen hiermee aan het noodzakelijke toezicht dat we als subsidieverstrekker op een gesubsidieerde instelling behoren te houden. Daarnaast hebben ook onze ambtenaren regelmatig contact met het VOB-bestuur. Dat achten we voldoende.”

Dit bericht is 2248 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief