Archieven

Dit bericht is 1116 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Landen verkennen, fietstips delen en kijkers meenemen met je reisverhalen. In nog geen drie jaar tijd is Jessica de Korte uitgegroeid tot internationaal, professioneel fietsvlogger. Inmiddels heeft ze een groot aantal volgers via haar YouTube kanaal ‘Fietsvlogger’. 

“Het begon eigenlijk een beetje als een grap”, vertelt Jessica (37) in gesprek met RTV Krimpenerwaard. In Maastricht had ze een afspraak om een artikel te schrijven voor het magazine ‘FietsActief’. “Het was totaal niet voorbereid, ik deed maar wat”, schatert de freelance reisjournaliste. Ze geeft eerlijk toe dat ze eerst ook helemaal niets had met YouTube. Al snel bleken haar vlogs bij een breed publiek aan te slaan. De eerste reacties kwamen uit het journalistieke wereldje. “Niemand deed aan vloggen, dus er was wel enige verbazing van mijn collega’s dat ik daarmee gestart was.”

Stadscamping
Als je van de omgeving wilt genieten, dan is een fiets bij uitstek het vervoermiddel daarvoor. Jessica noemt het ‘slow fietsen’. Buiten Nederland zijn tochten te volgen door onder andere Italië, Canarische eilanden, Oostenrijk, Denemarken en de Verenigde Staten. Grappig genoeg is een van de leukste vlogs dicht bij huis opgenomen. Op nog geen twee minuten fietsen; de Stadscamping in Schoonhoven. “Ik was daar vorig jaar toen de lockdown net begonnen was en ik nergens naar toe kon reizen. Het is een mooie plek, het voelde echt even helemaal weg.” Nederland is wat Jessica betreft ook een fantastisch fietsland. Al beklimt ze wel liever een berg dan met tegenwind ploegen door de polder.

Internationaal
De vlogs zijn zeker niet alleen een beschrijving van mooie plekjes en plaatsen. Juist voor de recreatieve fietser deelt Jessica tips wat je als fietser kan overkomen, nodig hebben of gebruiken. Je krijgt antwoord op vragen als “hoe neem je een fiets mee in het vliegtuig of de trein?” De volgers krijgen een kijkje in de wereld van de reisjournalistiek en worden meegenomen in wetenswaardigheden. Nadat ze reisverslagen maakte aan de oostkust van de Verenigde Staten, is ze definitief overgestapt op de Engelse taal. Het kost haar meer tijd met monteren vanwege ondertiteling. Op deze manier wordt nu wel een internationaal publiek  bereikt. Wekelijks verschijnt een nieuwe vlog die geheel in eigen beheer wordt gemaakt. Door de tijd heen is te zien dat de opnamen steeds professioneler worden. Nederlands eerste fietsvlogger is duidelijk de schroom voorbij om voor de camera haar verhaal te doen.

Fibromyalgie
Op haar YouTube kanaal zijn ook vlogs terug te zien die in eerste instantie niets met fietsen te maken hebben. Jessica lijdt al vanaf jonge leeftijd aan de chronische pijnsyndroom fibromyalgie. Een voor veel mensen onbekende ziekte. Juist door de ervaring met het maken van vlogs, ontstond de moed om deze aandoening te benoemen. “Ik vond het de eerste keer eng om hier een vlog over te maken. Maar juist de hartverwarmende reacties daarna maakten dat ik me steeds beter ging voelen. Door mijn ervaring met vloggen heb ik nu de lef om er openlijk over te praten.”

Jessica de Korte was afgelopen zaterdagmiddag te gast op ons radiokanaal. Het volledige gesprek is terug te luisteren via uitzending gemist. Haar vlogs zijn te zien op YouTube.

Foto’s: Jessica de Korte

Dit bericht is 1116 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief