Archieven

Dit bericht is 1137 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Om de zwarte stern te helpen is er op woensdag 26 juni een vlotjes- en vogeldag op het terrein van het Zuid-Hollands landschap aan Schaapjeszijde (ter hoogte van nr. 4) in Ouderkerk aan den IJssel. Jong en oud worden uitgenodigd om nestvlotjes te helpen timmeren voor deze vogelsoort.

Zwarte sterns broeden op kunstmatige vlotjes op de sloten van de Krimpenerwaard. Het broeden deden ze van origine op drijvende watervegetatie, het liefst krabbenscheer. Omdat daar onvoldoende van is, worden de vogels nu een handje geholpen.

De vlotjes moeten elk jaar vernieuwd worden, dus is het zaak om er genoeg te maken, zodat de zwarte stern volgend jaar ook weer in de Krimpenerwaard kan broeden. Deelnemers gaan van 13.00 tot 17.00 uur aan de slag om nestvlotjes voor de zwarte stern voor het seizoen 2020 te timmeren.

Deze middag worden er niet alleen vlotjes gewerkt. Ook is het mogelijk om vogels te spotten met de boswachter, te leren over insecten en met een schepnetje aan de slag te gaan om waterdiertjes vangen.

Deelname is gratis. Aanmelden (op een tijdstip naar keuze) kan via www.zhl.nl/vlotjesdag2019

Dit bericht is 1137 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief