Archieven

Dit bericht is 653 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Erica Jaspers is in het zonnetje gezet ter gelegenheid van de jaarlijkse Nationale Vrijwilligersdag op maandag 7 december. Zij is één van de 12.500 vrijwilligers van VluchtelingenWerk Nederland.

Erica Jaspers is maatschappelijk begeleider van VluchtelingenWerk Krimpenerwaard en zet zich al vijf jaar dagelijks in om vluchtelingen te ondersteunen. Dit doet ze van het moment dat ze worden opgevangen totdat ze zelfstandig hun weg hebben gevonden in de Nederlandse samenleving.

Omdat ze al vijf jaar werkzaam is als vrijwilliger kreeg ze bloemen, een beeldje van de Syrische Jihin met haar vluchtverhaal en een attentie namens VluchtelingenWerk Nederland in de vorm van een gedicht van dichter/tekstschrijver Merel Morre:

‘Alles is anders behalve jullie inzet

flexibel

creatief

liefdevol

gedreven

de wereld haast stil

toch betrokken gebleven

alles is anders

deze tijd, dit jaar

alles behalve dat oog voor elkaar’.

Erica over haar inzet voor Vluchtelingenwerk: “De burgeroorlog in Syrië ging mij zo aan het hart dat ik in 2015 besloot vrijwilliger te worden bij Vluchtelingenwerk. Vooral kinderen en jongeren zie ik graag kansen krijgen op een veilig bestaan en goed onderwijs. Dit werk doe ik al vijf jaar met heel veel plezier.”

Dit bericht is 653 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief