Archieven

Dit bericht is 1485 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Binnen de muren van de gevangenis in Krimpen aan den IJssel werd afgelopen donderdag een bijzonder evenement gehouden: het internationale voetbaltoernooi European Footbal Works. Het toernooi stond in het teken van de re-integratie en arbeidstoeleiding van (ex-)gedetineerden.

Directielid Erwin Heesterman verrichte samen met voormalig voetbaltrainer Robert Maaskant de aftrap.

In het team van FC de Rebellen voetbalden een paar bekenden, zoals Glenn Helder, Andwelé Slory, Ali Boussaboun, gecoacht door John van Loen. Verder voetbalde Team WerkviaSport, een team dat weet wat sport en re-integratie voor gedetineerden kan doen. Zij zetten hun energie graag in om anderen die kans te bieden.

Het toernooi werd voor de vijfde keer gehouden. Dienst Justitiële Inrichtingen, waar alle Nederlandse gevangenissen onder vallen, organiseerde dit samen met European Football for Development Network. Bij EFDN zijn tal van Europese (top)voetbalclubs en organisaties aangesloten. Zij hebben als doel mensen te inspireren en voetbal te gebruiken om levens positief te veranderen. Daarbij richt de EFDN zich vooral op doelgroepen in een achterstandsituatie, zoals (ex-) gedetineerden.

Aan het einde van de dag was er een finale van FC De Rebellen tegen PI Krimpen. Met een eindstand van 3-0 mocht FC De Rebellen met de beker naar huis. Oud-prof Glenn Helder sloot de wedstrijd af met de woorden: “We moeten op elkaar letten en elkaar stimuleren de goede dingen te doen. Als wijst, wijs je met een vinger en de andere vier vingers wijzen naar jezelf. Begin bij jezelf. Vandaag!”.

“De organisatie rondom het Football Works 2021 event was perfect. Een prachtige grasmat, goed eten en aan elkaar gewaagde teams. Gedurende de wedstrijden gingen de teams vol in de duels en was de sfeer sportief. De rode en gele kaart had ik bij me, maar die hoefde ik niet te gebruiken”, aldus scheidsrechter Roelof Luinge.

Dit bericht is 1485 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief