Archieven

Dit bericht is 1542 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Voetbalvereniging DCV heeft vrijdagavond ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan een koninklijke erepenning ontvangen uit handen van burgemeester Martijn Vroom. Tegelijk kreeg clubvoorzitter Siemen de Wilde een koninklijke onderscheiding opgespeld vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de Krimpense samenleving.

DCV is opgericht in 1919. Na beëindiging van de Eerst Wereldoorlog in november 1918, kwamen in het voorjaar daarop de voetbalclubs als paddenstoelen de grond uit zetten. Zo ook in Krimpen aan den IJssel. Op 1 november 1919 gingen de voetbalverenigingen Stormvogel en Quick samen verder als voetbalvereniging D(oor) C(ombinatie) V(erkregen).

In het seizoen 1952/1953 mocht DCV zich na promotie tweede klasser noemen. Dankzij de terugkeer van Rien Terlouw (voorheen speler, nu als trainer) werd DCV in het seizoen 1958/1959 kampioen en promoveerde naar de eerste klasse. De club groeide zo snel dat de accommodatie al snel te klein werd. Tussen 1962 en 1973 werden de nieuwe velden aangelegd. In 1967 werd het clubhuis totaal in een nieuw jasje gestoken. In 1989 bereikte DCV zelfs de hoofdklasse. Voor vier seizoenen lang. In 1990 was er een enorme tegenslag. Het clubgebouw werd grotendeels verwoest door een felle brand. Een jaar later aan het Waalplantsoen, stond daar het huidige clubgebouw van DCV.

Siemen de Wilde is al jaren voorzitter van de Krimpense club. Van voetbalvader heeft hij zich ontwikkeld naar grensrechter, jeugdvoorzitter en bestuurslid van de vereniging. Naast zijn vrijwilligerswerk bij DCV is De Wilde actief als chauffeur in het gehandicaptenvervoer en rijdt hij op de Belbus. Ook is hij actief geweest bij jongerensociëteit Roepie Groepie en heeft hij zitting genomen in de medezeggenschapsraad van basisschool Het Kompas.

Dit bericht is 1542 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief