Archieven

Dit bericht is 1111 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Op het veld bij de Kamerlingh Onnesdreef zullen komende week deelnemers van het ‘Internationaal Zilverstad Vliegerfeest’ hun plaats innemen met campers, caravans of tenten. Twee dagen lang wordt het een fleurig gebeuren met vliegers die tot driehonderd meter hoog de lucht in gaan.

“Er is bijna nooit een vliegeractiviteit in het centrum van het land. Daarom wilde ik graag een dergelijk evenement organiseren”,  maakt Volkert Jansen zaterdagmiddag in de uitzending bij RTV Krimpenerwaard duidelijk. Hij is organisator en drijfveer achter dit evenement. “Het is altijd een hobby van mij geweest. Zeven jaar geleden, na het overlijden van mijn vrouw, kwam ik op een veld in Frankrijk waar op dat moment een internationaal vliegerfeest bezig was. Ik kwam daar in contact met diverse mensen. Vanaf dat moment heb ik mijn oude hobby weer opgepakt. Ik heb nu zo’n twintig vliegers, allemaal zelf gemaakt.”

Vergunningen
Het Vliegerfeest begint zaterdagochtend om 10.00 uur. De gehele dag door zullen de vliegers tot op grote hoogte in de lucht zijn “Om de vlieger in de lucht te houden moet je continue opletten.  Vooral de wind kan ineens veranderen. We hebben toestemming van Schiphol om tijdens het vliegerfeest tot maximaal driehonderd meter hoogte te vliegeren”, geeft de hobbyist aan. “Alle vergunningen zijn rond. Er komt ook een tent met vliegermateriaal. We zorgen dat zowel jong als oud het naar hun zin hebben op dit Vliegerfeest.”

Geslaagd
Naar verwachting zal de zaterdagavond het meest spectaculaire zijn. “Dan worden de vliegers uitgerust met ledlampjes en zal dit een sprookjesachtig gezicht zijn.” Er is geen wedstrijdelement aan het evenement gebeuren. “Het belangrijkste is dat we een plezierig weekend tegemoet gaan en dat jong en oud kennis kan maken met de vliegersport.” Voor Folkert is het Vliegerfeest geslaagd als er twee dagen lang veel vliegers in de lucht zweven en minimaal duizend bezoekers komen. “Als de weergoden het evenement gunstig gestemd zijn gaat dit zeker lukken.”

Het Internationaal Zilverstad Vliegerfeest is op zaterdag 25 mei van 10.00 tot 23.00 uur en zondag 26 mei van 10.00 tot 16.00 uur. Plaats van handeling is het veld bij de Kamerling Onnesdreef in Schoonhoven.

Vliegeraar Volkert Jansen

Dit bericht is 1111 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief