Archieven

Dit bericht is 878 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Gebouw ‘De Tuyter’ is in de regio bekend als ontmoetingscentrum. Regelmatig vinden optredens, voorstellingen en exposities plaats die ook interessant en toegankelijk zijn voor publiek uit de gehele regio. Programmaleider Edmee Bartels (41) sprak onlangs met RTV Krimpenerwaard om mensen buiten Krimpen ook te enthousiasmeren voor een bezoek.

Zodra je een voet in de entreehal zet, wacht je een hartelijk ontvangst. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij De Tuyter. Het is duidelijk dat Edmee een goede band heeft met de vrijwilligers en werknemers die het gebouw in- en uitlopen. Zij zet zich in namens de Stichting Cultuur Werkplaats, de overkoepelende organisatie voor tal van activiteiten. “Dit gebouw heeft veel vaste onderdelen zoals de muziekvereniging, balletgroep, yogalessen, lezingen enz. Wat ik regel zijn de activiteiten in de grote zaal of in de ontmoetingsruimte. Denk daarbij aan optredens van artiesten, een muziekmiddag, filmavonden, pubquiz, noem maar op”, somt de gedreven coördinator op. Edmee doet dit werk inmiddels zo’n jaar of vijf in opdracht van de gemeente.

Behoefte
De Culturele Werkplaats voorziet duidelijk in een behoefte. “Zeker mensen die alleen wonen komen hier graag. Het is laagdrempelig en je hoeft de brug (Algerabrug red.) niet over”, geeft Bartels aan. “Het is daarom ook een sociaal doel van de stichting geworden dat het hier een ontmoetingsplaats is.” Hard wordt er gewerkt om iedereen te informeren wat er allemaal te beleven is in de Tuyter. Iedere dag en avond is er leven in dit gebouw. Edmee benoemt in het gesprek dan ook met enthousiasme een aantal komende activiteiten.

Maatregelen
Helaas is de coronacrisis ook niet aan de Cultuur Werkplaats voorbij gegaan. Onlangs is men voorzichtig weer begonnen. “We vragen artiesten om twee voorstellingen te doen zodat we meer mensen toe kunnen laten. Er zijn maatregelen in het gebouw doorgevoerd om de anderhalve meter afstand te waarborgen. “Ik was best wel zenuwachtig of het bij de eerste voorstellingen wel goed zou gaan”, maakt Edmee duidelijk. “De reacties waren heel positief. Vrijwel iedereen voelde zich veilig en het was zeker niet minder gezellig.”

Wens
Naast de hartelijke ontvangst bij binnenkomst, is het meteen duidelijk dat het pand er netjes en modern uitziet. In 2016 is het opnieuw opgeleverd na een grondige renovatie. Toch gelooft Edmee dat er meer uit het pand te halen is. “Mijn grootste wens is om de entree nog sfeervoller te maken. Dit heb ik kenbaar gemaakt bij de gemeente. Ik hoop dat hier verdere invulling aan wordt gegeven.”

De Tuyter bruist van de activiteiten. Het volledige programma is terug te vinden op cwpkrimpen.nl  uitagendakrimpen.nl.

Edmee Bartels (l)

Dit bericht is 878 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief