Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 763 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De voorbereidingen van de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn dit jaar door de coronacrisis nog pittiger dan anders.

Alle stembureaus moeten nu zo zijn ingericht dat èn kiezers èn stembureauleden anderhalve meter afstand kunnen houden en dat er overal rekening pompjes met desinfecteergel bij de ingang staan en er schoonmaakmiddelen aanwezig zijn om de stemhokjes schoon te houden. Voor de stembureauleden zijn er spatschermen.

Een woordvoerder namens de gemeente Krimpenerwaard laat weten dat de voorbereiding goed verlopen.

Om grote drukte bij stembureaus te voorkomen kunnen 70-plussers en mensen met een kwetsbare gezondheid al op 15 en 16 maart hun stem uitbrengen. Dit is mogelijk in de volgende locaties:

Bergambacht, kerkelijk centrum De Schakel.

Haastrecht, Theater Concordia.

Krimpen aan de Lek, sporthal De Walvis.

Lekkerkerk, sporthal De Bakwetering.

Ouderkerk aan den IJssel, multifunctioneel gebouw De Drie Maenen.

Schoonhoven, bibliotheek.

“Het was eerst de bedoeling om vier stembureaus voord deze groep open te stellen, maar het is gelukt om dit aantal op ze te brengen”, aldus de gemeentewoordvoerder. “Stolwijk ontbreekt in dit rijtje, maar daarvoor zijn er in die kern op 17 maart drie stembureaus geopend.”

In plaats van 93 stembureauleden zijn er dit jaar 430 personen bereid gevonden om te zorgen dat de stemming veilig en correct kan verlopen. Naast de drie stembureauleden zijn er ook nog twee medewerkers die zorgen dat alles schoon blijft en of het niet te druk wordt.

Dit bericht is 763 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief