Archieven

Dit bericht is 1439 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Bibliotheek Krimpenerwaard is op zoek naar mensen die het leuk en belangrijk vinden om voor te lezen aan kinderen in de leeftijd van twee tot acht jaar én het voorleesplezier willen delen met de ouders. Dit in het kader van de Voorleesexpress.

Ouders die hun kinderen actief stimuleren bij hun taalontwikkeling, door voor te lezen en ze aan te moedigen zelf te lezen, zorgen ervoor dat hun kinderen gemotiveerder zijn om te lezen, meer lezen en leesvaardiger zijn. Hierdoor presteren deze kinderen beter op school.

De VoorleesExpress is er voor kinderen tussen de twee en acht jaar met een taalachterstand. Een getrainde vrijwilliger komt gedurende twintig weken een maal per week ongeveer een uur bij het gezin thuis om met (voor)lezen en met taal aan de slag te gaan. De bedoeling is dat ook een van de ouders hierbij aanwezig is. De vrijwilliger helpt de ouder om, op een manier die binnen het gezin past, lezen en taal in het dagelijkse leven te verankeren.

Wie elke week een uurtje de tijd heeft gedurende twintig weken (en 18 jaar of ouder is) kan zich aanmelden via voorleesexpress@debibliotheekkrimpenerwaard.nl of telefonisch bij projectleider Gerda Blok, (0180) 669999.

Dit bericht is 1439 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief