Archieven

Dit bericht is 1537 keer gelezen

BERGAMBACHT – Het inrijverbod voor vrachtverkeer op bedrijvenpark De Wetering in Bergambacht wordt met grote regelmaat genegeerd. Dat stelt Jan Vermaas. Hij heeft vanuit zijn appartement goed zicht op de entree van het industrieterrein bij de Dijklaan en aanschouwt geregeld gevaarlijke toestanden “Dagelijks zijn het er tussen de 15 en 30. Het is wachten op ongelukken”, waarschuwt hij, “en de politie doet niets.”

Na de grondige opknapbeurt van het terrein enige tijd geleden, is een inrijverbod ingesteld voor vrachtwagens vanaf de Dijklaan. Ze kunnen het bedrijvenpark nu bereiken via de rotonde De Wetering in de N210. Vermaas: “Dit inrijverbod is naar ik aanneem onder andere ingevoerd vanwege het zeer drukke verkeer met vrachtwagens, die een scherpe bocht moeten maken naar het industrieterrein met nota bene een zebrapad in de bocht.”

Hoogtepoort
Bijna dagelijks ziet Vermaas vanuit zijn werkkamer gevaarlijke situaties ontstaan met overstekende schoolkinderen en senioren. “Blij was ik daarom met het inrijverbod en er kwam zelfs een hoogtepoort. Tot mijn verbazing zag ik al in de eerste week dat de bewuste hoogtepoort van een lachwekkende constructie was voorzien, vanwege het feit dat deze heel simpel door een vrachtwagen werd opengeduwd. Na weken kwam er een nieuwe poort met een zogenaamde verbeterde constructie, maar ook deze bleek niet tegen het geweld bestand van een vrachtwagenchauffeur: binnen enkele dagen lag een staander gevloerd. Vanaf dat moment is het vrij doorrijden voor veel vrachtwagens. Ze trekken zich nergens iets van aan ondanks het feit dat met een verkeersbord duidelijk wordt aangegeven dat inrijden voor vrachtwagens verboden is.”

Vermaas noemt het onbegrijpelijk dat de politie hier niet tegen optreedt. “Het bureau zit nota bene om de hoek met uitzicht op de Ambachtstraat. Ze moeten waarschijnlijks de vrachtwagens dagelijks voorbij zien komen, maar er gebeurt helemaal niets,. Ik heb ze zelfs achter een vrachtwagen zien rijden en even later zien afslaan richting bureau, de vrachtwagen kon vrolijk verder rijden.” Hij heeft de politie hierover benaderd per e-mail, maar tot op heden nog geen reactie ontvangen.

Afweging
Kristian Harmelink van de politie Krimpenerwaard laat weten bekend te zijn met de situatie. “Een zoekslag binnen ons informatiesysteem hierover levert echter, in de periode januari 2020 tot nu, geen klachten op. Wij hebben dan ook geen specifiek handhavingsbeleid op deze situatie.”

Verder stelt hij dat agenten hun eigen afweging maken hoe met een geconstateerde overtreding om te gaan. “In het geval welke door deze buurtbewoner beschreven wordt, kan het dus zijn dat de collega’s een andere afweging hebben gemaakt. Daarin zijn ze vrij.”

Hij vermoedt dat de e-mail van Vermaas niet op de juiste wijze is binnengekomen en daarmee ook niet op de juiste wijze is behandeld. “Dat betreuren wij. Graag komen we alsnog in contact met deze meneer. Aangezien de gemeente als wegbeheerder verantwoordelijk is voor de inrichting van de weg, heb ik deze klacht met de gemeente gedeeld.”

Dit bericht is 1537 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Vrachtverkeer negeert veelvuldig inrijverbod De Wetering

  • Dit heeft niks met veiligheid en/of gevaren te maken. Een vrachtwagen ziet een zebrapad immers eerder dan een personenwagen en deze kunnen bovendien simpelweg niet met hoge snelheid door die bocht. Meneer heeft zelf wellicht last van de vrachtwagen omwille het geluid in zijn werkkamer, maar schuift dat nu af op andere zaken. Niemand heeft hier last van (op meneer na), ookal is het tegen de opmerkelijke regels in. Raampjes dicht, gordijntjes wat toe en wat minder klagen. Zou een hoop stress verlichten voor de beste man.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief