Archieven

Dit bericht is 736 keer gelezen

ambulanceKRIMPENERWAARD – Pro Krimpenerwaard wil van burgemeester Roel Cazemier duidelijkheid over de aanrijtijden van ambulances in de Krimpenerwaard.

Aanleiding is een eenzijdig ongeval met een auto afgelopen vrijdag op de N210 bij Bergambacht. Een ambulance zou daarbij pas na een half uur zijn gearriveerd, omdat deze uit Alphen aan den Rijn moest komen.

De auto schoot een flink stuk door de berm, botste tegen een boom en belandde in de sloot. De bestuurder was al voor hulpverleners ter plaatse waren uit het voertuig. Hij werd nagekeken door medewerkers van de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

“Gelukkig is het deze keer goed afgelopen, maar een volgende keer misschien niet”, is Pro Krimpenerwaard-voorman Ad Struijs van mening. “De aanrijtijd van ambulances is wettelijk gesteld op maximaal vijftien minuten na een melding.”

De lokale partij wil van de burgemeester weten of hij op de hoogte is van gang van zaken rond dit ongeval en welke acties hij onderneemt om de wettelijk gestelde aanrijtijd van ambulances in de toekomst te waarborgen in de Krimpenerwaard. Struijs: “Dit onderwerp is al eerder door politieke partijen aan de orde gesteld.”

Dit bericht is 736 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief