Archieven

Dit bericht is 2194 keer gelezen

LEKKERKERK – Pro Krimpenerwaard heeft het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over een pand aan de Voorstraat 144 in Lekkerkerk, wat gebruikt wordt voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

De lokale partij hoort van omwonenden dat ze overlast van de arbeidsmigranten ervaren. Daarbij vragen ze zich af of de tijdelijke bewoners ‘menswaardig’ en volgens de regels zijn gehuisvest. Ze zijn daarom een petitie gestart die is ondertekend door 22 mensen.

“In het pand zijn provisorisch kamertjes getimmerd om zo, meer dan tien migranten, te kunnen huisvesten”, aldus de buurtbewoners in een e-mail aan de gemeenteraad en het college van Krimpenerwaard. “Het zal duidelijk zijn dat hierdoor geen menswaardige huisvesting in het pand plaatsvindt en de voorzieningen in het huis ook niet geschikt zijn voor zoveel bewoners. Ook wordt er met zoveel mensen in één pand veel afval geproduceerd, dat voor en achter het huis wordt gedumpt, met alle gevolgen voor de hygiëne. Soms staat iemand – aannemend bij hoge nood – één hoog op het achterplaatsje te urineren. Het bewonen van de ruimte door zoveel – niet tot één familie behorende –
personen is ook in strijd met de corona-richtlijnen en niemand draagt een gezichtsmasker,
waardoor ook de directe omgeving gevaar voor besmetting loopt.”

De ondertekenaar van de petitie vinden het hoog tijd dat de gemeente gaat handhaven.

Pro Krimpenerwaard-voorman Ad Struijs wil onder meer weten of de huisvesting volgens de regels gaat en of het college actie gaat ondernemen.

Dit bericht is 2194 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief