Archieven

Dit bericht is 1308 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De Vrienden van het Nederlands Zilvermuseum overhandigden afgelopen zaterdag een cadeau aan bestuursvoorzitter Charlotte Huygens en directeur Marcel Teheux van het museum. ‘Shake it Baby’ is een bijzondere schaal uit de Silver Fleece Collection van Maja Houtman en speciaal voor het museum gemaakt.

De ‘Silver Fleece Collection’ van Maja Houtman bestaat uit heel diverse sieraden en objecten. De schaal Shake it Baby heeft door zijn ronde voet de mogelijkheid om te kunnen bewegen. Maja Houtman: “Na het verwerken van ketting in mijn draadwerk, of ‘twisted wirework’ zoals ik het noem, bedacht ik dat het contrast tussen plaat en ketting, hard en zacht, heel mooi is. Na veel smeden, duizenden gaatjes boren, kettingen knippen en bevestigen, is uiteindelijk deze collectie eruit voortgevloeid. Objecten die ondanks het harde materiaal van metaal, zacht en aaibaar ogen.”

De keuze voor een uniek werkstuk van Maja Houtman is niet toevallig.

Toen Houtman drie jaar geleden één van haar armbanden tentoonstelde tijdens de Zilverdag kon museumdirecteur Marcel Teheux het niet nalaten om er even aan te zitten. “Het gevoel was sensationeel; het is gemaakt van metaal, en toch voelt het aan alsof je je huisdier aait”, vertelt hij. “Dat inspireerde me om na te denken over een tentoonstelling waar het juist de bedoeling is dat je overal aan zit, in plaats van een bordje Niet aanraken!, juist een bordje erbij Please Touch!”

Vervolgens: “De tentoonstelling is er nog lang niet, maar het kommetje van Maja is het eerste object wat zou passen. Vandaar dat alle vrienden van het Zilvermuseum even mochten ervaren hoe het is om een zacht metalen museumstuk aan te raken. Een unieke gebeurtenis in het Zilvermuseum.”

Shake it Baby is te zien bij de expositie ‘Strings Attached’, van draadkunstenaars Maja Houtman en Karin Kortenhorst. Nog te zien in het Zilvermuseum tot begin mei.

Dit bericht is 1308 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Vrienden doen ‘Shake it Baby’ cadeau aan Zilvermuseum

  • Bedankt voor het bericht over de plannen van het Zilvermuseum. Ik kijk uit naar die tentoonstelling van aaibare sieraden en voorwerpen van Maja Houtman! —>Inclusief de uitnodiging óm ze aan te raken!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief