Archieven

Dit bericht is 2113 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Al meer dan veertig jaar hebben de meer dan tien leden van ‘De Doe Groep’ contact met elkaar. Opgericht vanwege een project voor opening van de bibliotheek aan de Spoorstraat. De dames zijn met elkaar in contact gebleven en vriendinnen gebleven voor het leven.

‘Als je boeken leest, dan verruimd het je geest’. Deze woorden werden gesproken bij de opening van de bibliotheek eind jaren zeventig. Om het nieuwe gebouw op te fleuren was de bevolking opgeroepen voor het maken van een wandkleed. Twee ontwerpen werden gekozen waaronder die van toenmalig kleuterjuffrouw Jozien Hoogeweij (87). Haar creatie betrof een wandkleed, bestaande uit 2,5 meter lange pijpen. Om het project te realiseren zocht ze vrouwen die handig waren met naald en schaar.

Maar liefst een half jaar zijn we daarmee bezig geweest”, blikt Jozien terug op het project. “In het voormalig dienstencentrum aan het Doelenplein zijn we uren bezig geweest. Na afronding van het project bleven we afspreken met elkaar. Vilten, breien, haken, weven, jarenlang hebben we van alles gemaakt.” De afgelopen tien jaar is het handwerken wat meer naar de achtergrond verschoven. De vrouwen doen nu vooral leuke dingen met elkaar zoals fietsen, workshops, naar musea en uitjes naar steden als Praag en Brugge.

Inmiddels is de gemiddelde leeftijd ruim veertig jaar gestegen. Op een enkele verhuizing en een overlijden na is het team van toen nog compleet. “We worden ouder, gaan slechter lopen en merken dat we strammer worden”, lacht Jozien enigszins schamper. “We hopen nog lang bij elkaar te komen. Al is het maar in de eerste week van januari. Dan blikken we terug op het voorbijgaande jaar en geven elkaar over van alles ‘steken onder water’. Dat zou ik toch wel missen als dat er niet meer is.”

Dit bericht is 2113 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief