Archieven

Dit bericht is 1227 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Krimpense ouderen met een smalle beurs kunnen vanaf 1 maart 2021 gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Krimpen aan den IJssel en omgeving. Dit is door het college van Krimpen aan den IJssel vastgesteld.

Vanaf 1 maart kunnen Krimpenaren van 67 jaar of ouder met een inkomen onder 120 procent van het minimum met de Krimpense Meedoenpas gratis inchecken op alle bus- en tramlijnen van de RET en op de verschillende metrolijnen in de Rotterdamse regio. Ook is de pas geldig op alle Arriva-buslijnen in Zuid-Holland en op de buslijnen 195 en 295 van Syntus. Het gratis reizen geldt op werkdagen van 9.00 uur. In het weekend en op nationale feestdagen kunnen ouderen de gehele dag gratis reizen.

Wethouder Coen Derickx: “Dit is goed nieuws voor een grote groep Krimpense ouderen. De nieuwe regeling stelt deze doelgroep in staat om vaker te reizen, waardoor het risico op eenzaamheid en isolement afneemt.”

Meer informatie over het aanvragen van de Meedoenpas publiceert de gemeente Krimpen aan den IJssel in 2021 op www.krimpenaandenijssel.nl en de gemeentepagina in de krant.

Dit bericht is 1227 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Vrij reizen voor Krimpense ouderen met kleine portemonnee

  • Ik geef mijn reactie om de volgende reden, het doel om de ouderen te gemoed te komen, is volgens mijn onvoldoende ten eerste ben ik van 1941 en dat is een leeftijds groep die hier wordt vergeten .
    Daar bij was ook nog eens in alle voor afgaande overleg gesprekken voor ontlasting Algerabrug daar hoor of zie ik niets van terug.
    Laten we hopen dat er een begin is na een lange periode van vergaderen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief