Archieven

Dit bericht is 660 keer gelezen

Martijn Vroom 2KRIMPEN A/D IJSSEL – Burgemeester Martijn Vroom van Krimpen aan den IJssel heeft dinsdagavond in de raad zijn excuses aangeboden voor het plaatsen van een Facebookbericht, waarin hij een link legde tussen extreem-rechts en de overwinning van Forum voor Democratie bij de provinciale verkiezingen. Vroom liet dit bericht vergezeld gaan van foto’s van boeken over nazi’s en het fascisme.
Vroom: “Vorige week was Krimpen aan den IJssel in het nieuws. Dat kwam omdat ik zaterdag 23 maart een bericht op Facebook had gezegd. Over dit bericht barstte een storm van kritiek los. Ik had het betreffende bericht niet moeten plaatsen. de door mij gekozen vorm was confronterend en roept nare gevoelens op. Ik heb spijt van zowel de vorm als de inhoud.”
Motie
De raad nam dinsdagavond een motie aan, waarin e haar teleurstelling en treurnis uitspreekt over de handelwijze van de burgemeester en het negatieve effect op het vertrouwen in het openbaar bestuur. De raad roept Vroom op om ‘al datgene te doen dat in zijn vermogen ligt om het geschonden vertrouwen te herstellen als verbindende schakel en bruggenbouwer voor alle leden van de Krimpense gemeenschap’. De burgemeester heeft aangegeven deze motie te gaan uitvoeren.
Dorpsgesprekken
Om de banden te herstellen met de inwoners, worden op korte termijn dorpsgesprekken georganiseerd. Niet alleen in het raadhuis, maar ook op andere locaties in Krimpen. Vroom: “Ik wil graag in gesprek met de inwoners om naar hen te luisteren en van gedachten te wisselen.” Inwoners die willen deelnemen aan een dorpsgesprek met de burgemeester, kunnen zich daarvoor aanmelden via het e-mailadres collegesecretariaat@krimpenaandenijssel.nl.

Dit bericht is 660 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief