Archieven

Dit bericht is 2027 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De afgelopen jaren is onze regio steeds gevarieerder geworden wat betreft verschillende nationaliteiten. Journaliste Loes Ambrosius is begonnen om meer dan veertig vrouwen uit evenzoveel landen te interviewen. Verhalen die raken, ontroeren, inspireren maar ook motiveren.

Het bordje onder haar deurbel vermeldt ‘Klassiek Homeopaat’. “Dat is een natuurgeneeswijze die ik uitoefen voor zowel jong als oud”, maakt Ambrosius duidelijk in gesprek met RTV Krimpenerwaard. “Het mentale, emotionele en fysieke aspect behandel ik met deze vorm van geneeswijze tegelijkertijd. Je komt bij mij als je geen chemische middelen wilt gebruiken maar juist via je eigen immuunsysteem probeert de ziekte te overwinnen. Door met het ene oor te luisteren en het andere te horen wat je bedoelt , verplaats ik mij in de patiënt.”

Kleur
Daarnaast is Loes ruim twintig jaar actief als journalist. Onlangs is zij begonnen met de serie ‘Kleurrijk Krimpenerwaard’. Zij interviewt daarvoor vrouwen van andere nationaliteiten die hun verhaal vertellen. Het gaaat over hun geboorteland, achtergrond, gebruiken, integratie en kijk op de samenleving. “Deze vrouwen geven een kleur aan onze samenleving”, geeft de schrijfster aan. “Doordat je in ze verdiept krijg je ook in de gaten wat in onze samenleving belangrijk is.” Als voorbeeld benoemt ze een Syrische vrouw die ze ontmoette. “Een afschuwelijke oorlog had ze meegemaakt. Hoe zij haar kinderen heeft getroost en opgevoed. Daarmee zijn deze kinderen al op jonge leeftijd bewust van hun rol in de maatschappij. Een voorbeeld voor ons Nederlanders. Daarnaast horen de allochtone vrouwen zo ook verhalen van elkaar.” 

Tranen
De verhalen van Loes worden gepubliceerd in de IJssel en Lekstreek en op de websites en facebookpagina’s van RTV – en Kleurrijk Krimpenerwaard. “Ik ben nu bijna op de helft. De reacties zijn hartverwarmend, zowel de vrouwen als ik worden er erg gelukkig van.” Op de vraag of sommige verhalen haar raken geeft Loes aan dat ze inderdaad meerdere malen in tranen is uitgebarsten. “Ik verstop dat niet, ik ben daar eerlijk in dat het me soms raakt. Die vrouwen hebben soms zulke verschrikkelijke dingen meegemaakt. En eenmaal in Nederland moeten ze keuzes maken. Vaak leidt het tot het laten gaan van hun eigen ambities. En dat is niet niks”, besluit de eveneens kleurrijke journaliste het gesprek.

Portretten van vrouwen die onze moderne multiculturele samenleving een gezicht geven. Ben je ook zo’n vrouw of ken je er een? Bel dan 06-18257903.

Loes Ambrosius is komende zaterdag te gast tussen 12.00 en 14.00 uur op de radio bij RTV Krimpenerwaard. 

Schrijfster Loes Ambrosius

Dit bericht is 2027 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Vrouwen die kleur geven aan de Krimpenerwaard

  • Mooi om te lezen ,en een kunst om je verhalen zo te verwoorden ook ik ben ontroerd als ik de het leest ,je bent nu op de helft Loes en ik kijk alweer uit naar je volgende verhaal .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief