Archieven

Dit bericht is 1052 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Het vrouwenvoetbal floreert in de Krimpenerwaard, zeker in Ouderkerk aan den IJssel en in Lekkerkerk. De vrouwen van zowel Spirit als Lekkerkerk werden zaterdag kampioen in hun klasse.

Het vlaggenschip van de meidenafdeling van Spirit had aan een gelijkspel genoeg tegen Xerxes DZB vrouwen 1, maar de vrouwen uit Ouderkerk aan den IJssel wonnen met 1-5. Bij winst kon Xerxes DZB, dat ook een sterk seizoen kent en een lastig te bespelen team heeft, nog kampioen worden.

De Spirit dames lieten meteen zien dat ze voor een overwinning waren gekomen en speelden vanaf het eerste fluitsignaal messcherp. Binnen 20 minuten stond er een 0-3 tussenstand op het scorebord en dat gaf een enorme boost. Gestreden was de strijd nog niet want ondanks de tussenstand bleef Xerxes DZB strijden voor wat het waard was en zo ontspon zich een intense maar sportieve wedstrijd die een ruststand kende van 1-4.

In de tweede helft wist alleen Spirit nog een keer te scoren en zo eindigde de wedstrijd in 1-5.  Zo werden de Spirit vrouwen met 17 overwinningen en 7 gelijke spelen ongeslagen kampioen en promoveren ze naar de tweede klasse. Een bizar knappe prestatie van dit jonge team en de staf.  Na het laatste fluitsignaal was de vreugde dan ook enorm en werd er na een eervolle ontvangst in Ouderkerk flink op los gefeest, samen met de Spirit mannen die de derde periode pakten.

Lekkerkerk 
Ook de vrouwen van Lekkerkerk pakten zaterdag de titel. Op het eigen vertrouwde sportpark in Lekkerkerk wonnen de Lekkerkerkse dames met 4-1 van Jodan Boys. Onder leiding van de trainers Henk Snoei en Chris den Hoed werden dit seizoen goede resultaten geboekt. Met daarbij de sterke teamgeest mag Lekkerkerk vrouwen 1 komend seizoen in de vierde klasse uitkomen.

Dit bericht is 1052 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief