Archieven

Dit bericht is 777 keer gelezen

vrouwendag2

Cardioloog Janneke Wittekoek vertelt over preventie van hartinfarcten bij vrouwen. (Foto’s: Herman Visser)

BERGAMBACHT – “Internationale Vrouwendag is vooral een dag waarop vrouwen herinneren elkaar te steunen.” Dat zei voorzitter Jans Ooms van de Vrouwen van Nu afdeling Zuid-Holland aan het begin van de feestelijke viering van Vrouwendag in Bergambacht.
Die dag stond vrijdag in het teken van bewegen, gezondheid, muziek. Arjenne Timmer, oprichter van stichting Dagbesteding Krimpenerwaard werd uitgeroepen tot ‘de vrouw die het verschil maakt’. Zeker 250 vrouwen waren daarbij aanwezig onder wie de wethouders Janette Hofman en Lavinja Sleeuwenhoek.
“Dat ik hier sta heb ik aan jullie te danken”, liet Sleeuwenhoek weten. Zij verving burgemeester Roel Cazemier, die de dag aanvankelijk zou openen. “Nog niet zo lang geleden had dat namelijk helemaal niet gekund. En nu nog zijn vrouwelijke wethouders niet zo vanzelfsprekend. Ik kom wel eens op bijeenkomsten waar mensen toch even moeten wennen.”
vrouwendag5
2500 euro
Een cheque van 2500 euro kreeg ‘Vrouwen van Nu’, van het stimuleringsfonds Rabobank Krimpenerwaard om de activiteiten financieel te ondersteunen.
Janneke Wittekoek
De zaal in De Waard, was tot de laatste stoel bezet, tijdens de lezing van cardioloog Janneke Wittekoek over preventie van hartinfarcten bij vrouwen. Janneke is directeur van HeartLife klinieken en bekend van De Dokters, Je Lijf je Leven, Galileo en Hoe word ik 100?. “Ja, het vrouwenhart is anders dan het mannenhart. En de klachten van vrouwen zijn heel anders.” Maar liefst tachtig procent van de hart- en vaatziekten zijn te voorkomen door een gezonde leefstijl, voegde ze er aan toe. Daarop zette beweegcoach Ineke van Vliet, de aanwezige vrouwen in beweging.
vrouwendag3
Verschilmaker
Arjenne Timmer werd op de vrouwendag uitgeroepen tot ‘de vrouw die het verschil maakt’. Samen met Margot Stekelenburg en Ineke van Vliet was Arjenne genomineerd voor die verschilmaker, een initiatief van de Vrouwen van Nu.
vrouwendag1

Arjenne Timmer is ‘de vrouw die het verschil maakt’.

Arjenne is oprichter van de stichting Dagbesteding Krimpenerwaard. Zij en haar man kregen dertig jaar geleden een verstandelijk beperkte zoon. Ze hadden een droom en die was dat Jeroen als hij op zichzelf zou gaan wonen, in Lekkerkerk kon wonen. Die droom maakten ze zelf waar: Arjenne startte een woonlocatie op voor mensen met een beperking in Lekkerkerk. Vervolgens kwam er een woonlocatie in Krimpen aan de Lek en momenteel wordt er een gebouwd in Krimpen aan den IJssel.
“Een eervolle prijs die ook afstraalt op iedereen die bij onze stichting betrokken is. Dat maakt ‘m extra waardevol’, aldus Arjenne.
Internationale Vrouwendag in Bergambacht werd feestelijk afgesloten met een optreden van smartlappenkoor The Tissues.
vrouwendag4

Dit bericht is 777 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Vrouwendag in Bergambacht: 'Ja, het vrouwenhart is anders dan een mannenhart'

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief