Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1392 keer gelezen

HAASTRECHT – De politie heeft dinsdagochtend vuurwapens aangetroffen bij invallen in panden Haastrecht, Lopikerkapel, Montfoort en Ameide. Daarbij zijn ook zes personen aangehouden en is beslag gelegd op woningen en verschillende voertuigen, waaronder boten en dure auto’s.

De invallen volgden na een onderzoek naar grootschalige handel in verdovende middelen in Montfoort.

Gedurende het onderzoek werd tijdens een doorzoeking van een pand nabij het industrieterrein Heeswijk in Montfoort een groot geldbedrag aangetroffen. Ook werd een wapen gevonden. Verder werden er in de woning aanwijzingen gevonden die wezen op de opslag van verdovende middelen elders in het land. Vastgesteld kon worden dat er sprake was van een zogenaamd crimineel samenwerkingsverband.

De leden van dit netwerk communiceerden met elkaar via berichtendienst EncroChat om criminele activiteiten te plannen. Uit meerdere van deze chats kwamen sterke aanwijzingen naar voren dat de verdachten zich bezig hielden met de handel en het vervaardigen van verdovende middelen.

Naar aanleiding van het onderzoek zijn dinsdag invallen gedaan in Haastrecht, Lopikerkapel, Montfoort en Ameide. Van de daarbij aangehouden personen, vijf mannen en een vrouw, blijven er in ieder geval vier de komende dagen in voorarrest.

Dit bericht is 1392 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief